Θλίψη στην Πάτρα για τον Επαμεινώνδα Μούγιο που έφυγε από τη ζωή

06.01.2021 / 21:12
κο 20

Ο Επαμεινώνδας (Νώντας) Μούγιος, το γελαστό παιδί της Πάτρας έφυγε από τη ζωή στα 72 χρόνια του την Πρωτοχρονιά.

 Γνωστός και αγαπητός πατρινός με το φωτεινό χαμόγελο, την αέναη αισιοδοξία του και δίψα για ζωή. Αποφοίτησε από το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Πατρών και ήταν βασικό μέλος της ομάδας μπάσκετ επιλέκτων η οποία σημείωνε πολλές επιτυχίες.

Το 1966 συμμετείχε μαζί με τους συμμαθητές του στην δημιουργία της πρωτοποριακής ταινίας για την εποχή  «Φορτούνα» που έγινε πραγματικότητα υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και στην οποία συνέβαλε καθοριστικά.

Σπούδασε στην Μπολόνια της Ιταλίας πολιτικός μηχανικός στα επαναστατικά χρόνια του Μάη ’68. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του επέστρεψε στην Πάτρα όπου έζησε και εργάστηκε. Παντρεύτηκε την Φερονίκη Κόντζιου – Γούσσα και απέκτησαν δύο κόρες, την Χριστιάνα και την Σοφία.

Διατέλεσε Πρόεδρος του Σύλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών στο οποίο φοίτησαν και οι δύο του κόρες και ήταν μέλος της Σχολικής Επιτροπής. Επεδείκνυε ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα του Σχολείου και των μαθητών και προσπαθούσε με ιδιαίτερο ζήλο να τα επιλύσει. 

Υπήρξε παράδειγμα προς μίμηση στον τρόπο που αντιμετώπισε και πάλεψε με τα προβλήματα υγείας του μέχρι τέλους. Ένας πραγματικός μαχητής και αγωνιστής που δεν εγκατέλειψε ποτέ την προσπάθεια γιατί ήθελε και ήξερε να ζεί χωρίς ποτέ να παραπονεθεί.  Η κηδεία του θα τελεστεί στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα