Θλίψη στην Πάτρα για τον 66χρονο Άγγελο Ρηγόπουλο – Άφησε πίσω του σημαντικό λογοτεχνικό έργο

08.03.2023 / 21:37
ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ 1957-2023

«Έφυγε» σε ηλικία 66 ετών από παθολογικά αίτια, ο Άγγελος Ρηγόπουλος, ένας από τους διανοούμενους της πνευματικής Πάτρας των δεκαετιών ’70 και ’80, με ιδιαίτερο λογοτεχνικό έργο και παρουσία.

Παρουσίασε το πρώτο του πόνημα το 1977, με το δοκίμιο «Η ποιητική του Κ.Π. Καβάφη», ενώ ακολούθησαν ποιητικές του συλλογές, με χαρακτηριστικότερη την ανθολογία «ΙΙ ΙΙ» του 1987, με πρόλογο του διακεκριμένου ποιητή – συγγραφέα και σημερινού Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Σωκράτη Σκαρτσή.

Είχε σπουδάσει Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπως επίσης μουσική και πιάνο, ενώ μιλούσε δύο ξένες γλώσσες. Είχε τιμηθεί επανειλημμένως σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς αθηναϊκών εφημερίδων, ενώ είχε έντονη παρουσία με άρθρα – μελέτες και δοκίμια σε λογοτεχνικά περιοδικά, συμμετοχή σε ποιητικά συμπόσια, καθώς και έντονη πολιτιστική ώσμωση με λογοτεχνικές ομάδες της Πάτρα και της Αθήνας.

Ήταν ο πρωτότοκος υιός του αείμνηστου γεωπόνου Λεωνίδα Ρηγόπουλου και ανιψιός του αείμνηστου Προέδρου του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών, Κίμωνα Ρηγόπουλου. Παππούς του ήταν ο «Φιλοδασικός των Πατρών», Άγγελος Ρηγόπουλος, η προτομή του οποίου δεσπόζει από το 1975 στο Δασύλλιο.

Η απώλειά του, βύθισε στο πένθος την αγαπημένη του μητέρα, Ζαχαρένια Σταμελάτου – Ρηγοπούλου, καθώς και τα αδέλφια του, Δημήτρη (Τεχνολόγο – Μηχανικό) , Ανδρέα (Καθηγητή Φυσικής Αγωγής – Επιχειρηματία), Κώστα και Παναγιώτη (δημοσιογράφους).

 Η κηδεία του θα τελεσθεί το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα 15:00) στον Ιερό Ναό Παντανάσσης, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα