Θετική αντίδραση του ΥΠΑΑΤ στο αίτημα του Φ. Ζαΐμη για τον κλάδο των Αλιέων

11.07.2023 / 18:28
20230711-Φ-ΖΑΪΜΗΣ

Θετική υπήρξε η αντίδραση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη, σχετικά με την ανάγκη αναθεώρησης διατάξεων που συνδέονται με την επαγγελματικότητα των αλιέων και ειδικότεραμε τους όρους και προϋποθέσεις \ ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών αλιείας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαΐμης μέσω σχετικής επιστολής, την οποία συνυπέγραψε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ζητούσε να εξεταστεί η δυνατότητα να ληφθεί σχετική νομοθετική πρόνοια, προκειμένου, κατά τη διαδικασία ανανέωσης μιας επαγγελματικής άδειας αλιείας, να απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης αλιευτικού συλλόγου, η οποία να πιστοποιεί ότι ο αιτών πληροί τις προϋποθέσεις του επαγγελματία αλιέα.
«Το Υπουργείο εξέτασε με σοβαρότητα ένα θέμα που αφορά έναν ευαίσθητο επαγγελματικό κλάδο, ο οποίος λόγω της οικονομικής κρίσης βάλλεται επί σειρά ετών. Είναι επιτακτική ανάγκη για τους αλιείς να εκδίδεται βεβαίωση αγροτικού αλιευτικού συλλόγου όχι μόνο όταν χορηγείται η οικεία άδεια επαγγελματικής αλιείας, αλλά και οσάκις ανανεώνεται», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης συμπληρώνοντας ότι οι διαδικασίες θα είναι πιο διαφανείς και ξεκάθαρες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα