Παρασκευή, 7.10.2022, 12:04 πμ

Θερμοκήπια θεωριών και ανικανότητας!

30.01.2021 / 9:50
chatzis

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΤΖΗ

Είναι αποκλειστικό δικαίωμα του εκάστοτε Πρωθυπουργού να επιλέγει τους Υπουργούς του. Με λίγα λόγια γούστο του και καπέλο του ποιόν θα διορίσει και ποιόν όχι. Εμάς λόγος δεν μας πέφτει.

Δίκαιο. Αλλά και μείς οι δημοσιογράφοι έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε την κυβερνητική εξουσία και κατά συνέπεια τις επιλογές των Υπουργών. Φυσικά και δεν μας νοιάζει το πρόσωπο στο οποίο ανατίθεται το Υπουργείο, αλλά οι πολιτικές του πρακτικές. Αυτές δηλαδή που ως αποτέλεσμα εισπράττουμε εμείς οι πολίτες. Για τα πρόσωπα, σκασίλα μας μεγάλη και δέκα παπαγάλοι!

Το λέω γιατί τα κυβερνητικά γραφεία ορισμένων Υπουργών είναι θερμοκήπια απίθανων θεωριών. Για παράδειγμα η κυρία Ζέτα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας. Η οποία με πρόσφατες δηλώσεις της περί προστίμου στους μαθητές που δεν φοράνε μάσκα στη διαδρομή από το σχολείο στο σπίτι. Προφανώς η κυρία ζει στον παρελθόντα αιώνα, όπως έλεγε και η Βασιλειάδου! Αναχρονιστική αντίληψη και θα τολμούσα να πω και εξόχως βλαπτική για την Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση που έχει ωριμάσει μέσα στην πανδημία και προσπαθεί να βρει τον δρόμο της παρά την αχλή που έχει δημιουργήσει ο Covid. 

Οι δηλώσεις τέτοιου τύπου προκαλούν τοξικότητα και φυσικά εμποδίζουν την πρόοδο και την ουσιαστική ανάκαμψη της κοινωνίας σε οικονομικό αλλά κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο.

Παρόμοια περίπτωση ασύλληπτης βλακείας είναι και η τακτική που ακολουθεί και το αφεντικό στον ΕΦΚΑ. Εδώ τα αποθέματα ανικανότητας είναι πέραν των κανονικών ορίων. Έχει σπάσει το κοντέρ.

Πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντικατέστησε τον υπέρμετρα προβεβλημένο Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Και δεν τον έδιωξε γιατί ήταν επιτυχημένος αλλά αντιθέτως γιατί απέτυχε παταγωδώς. Ο εν λόγω Υπουργός είχε βγει στο προσφιλές για αυτόν στασίδι του Φαλήρου και μας έλεγε πόσο σπουδαία δουλειά έχει κάνει στον ΕΦΚΑ ο διοικητής. Εάν λοιπόν ο Υπουργός είχε λάθος κρίση και για αυτό έφυγε είχε λάθος κρίση για τις ικανότητες του υφισταμένου του διοικητή του ΕΦΚΑ. Συνεπώς πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί και ο κύριος Διοικητής. Και όχι να επιλέγει ο κ. Χατζηδάκης λύση ισορροπίας και να τοποθετεί project manager τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη με βασική αποστολή την επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης των 350.000 περίπου συντάξεων που εκκρεμούν.

Οι καταστάσεις στον ΕΦΚΑ είναι τραγελαφικές. Η ανικανότητα του κυρίου Διοικητή έφτασε στο σημείο να γίνεται εκκαθάριση των αιτήσεων για τις συντάξεις δυο φορές! Αυτοί δηλαδή που είχαν καταθέσει χειρόγραφες συντάξεις το 2017 θα πρέπει να τις ξανακαταθέσουν ηλεκτρονικά.

Αποτέλεσμα; Το προσωπικό να απασχολείται για την επεξεργασία των ίδιων αιτήσεων και στην ηλεκτρονική μορφή και στην χειρόγραφη και να καθυστερεί την εκκαθάριση άλλων αιτήσεων.

Άσχετο. Κλείνω με μια πρόβλεψη. Η Κυβέρνηση θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αλλάξει στρατηγική και κατά συνέπεια τακτική στο ζήτημα της πανδημίας.

Καλό Σεπτέμβρη δηλαδή και καλά κρασιά!

(από εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα