Θερινές εκπτώσεις: Αιφνιδιασμένοι και απροετοίμαστοι δηλώνουν οι έμποροι από τις πρόωρες εκπτώσεις

02.07.2021 / 19:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
18abccb806d450d9cb22c7534b274803_XL-1024x683

Για «αιφνιδιαστική απόφαση» του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις, κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως δεν δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος στις επιχειρήσεις, προκειμένου να προετοιμαστούν.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε σχετικά:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να ανακοινώσει εσπευσμένα την έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων, μία εβδομάδα νωρίτερα από την ημερομηνία που ορίζει η νομοθεσία.

Η απόφαση αυτή είναι πιθανόν να ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες της αγοράς για τη φετινή εκπτωτική περίοδο, δυστυχώς, όμως, η καθυστερημένη ανακοίνωσή της, χωρίς προηγουμένως να δοθεί ο χρόνος στις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν κατάλληλα, δημιούργησε αναστάτωση και κακό κλίμα στην αγορά, που ήδη βρίσκεται σε τεταμένη κατάσταση.

Προφανώς από την Δευτέρα, οι επιχειρήσεις θα διαθέσουν τα προϊόντα τους σε πολύ ελκυστικές τιμές, για να πάρουν μία ανάσα ρευστότητας που τόσο έχουν ανάγκη και προτρέπω τους καταναλωτές να επισκεφτούν από την πρώτη στιγμή τα εμπορικά καταστήματα για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κάνοντας τις αγορές τους σε περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας».

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Ανάπτυξης είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι την Δευτέρα 5 Ιουλίου ξεκινά φέτος, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, η δεύτερη τακτική εκπτωτική περίοδος, η οποία ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, μάλιστα, αφού διευκρινίζεται ότι η απόφαση ισχύει αποκλειστικά για το 2021, επισημαίνεται πως ελήφθη «λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου, την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας, καθώς και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα