Παρασκευή, 25.06.2021, 1:31 πμ

Θερινά Σινεμά: Η ζωή μετά το lockdown – Η χαρά της επανεκκίνησης και το ποσοστό πληρότητας

16.05.2021 / 8:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
nta 8

Πως προετοιμάζονται οι κλάδοι που θα ανοίξουν και τι απασχολεί τους ανθρώπους τους;

Με τη λίστα με τις δραστηριότητες που ανοίγουν σταδιακά, το επόμενο διάστημα, να έχει δοθεί ήδη στη δημοσιότητα και με τον τουρισμό να έχει κάνει ήδη την πρεμιέρα του, οι άνθρωποι των κλάδων που πατάνε το on τις επόμενες ημέρες προετοιμάζονται πυρετωδώς, ενώ το κοινό ανυπομονεί να βρεθεί…στην αγκαλιά τους.

Το newsit.gr μίλησε με ανθρώπους από διαφορετικά πόστα και κατέγραψε τη χαρά τους αλλά και τους προβληματισμούς τους, οι οποίοι κατά βάση έχουν να κάνουν με το ποσοστό πληρότητας του κόσμου στις δραστηριότητες.

 «Ξεκινάμε στις 21 Μαΐου με δύο ταινίες ‘βαριά πυροβολικά’- με το οσκαρικό ‘Nomadland’ και με το εγχώριο φιλμ ‘Πρόστιμο’. Η πρώτη θα παιχτεί στις 20.30 και η δεύτερη στις 22.40» λέει εμφανώς ενθουσιασμένος, μέσα από το Cine Άνεσις όπου τρέχουν πυρετώδεις προετοιμάσεις, ο Ηλίας Γεωργιόπουλος, ιδιοκτήτης του εν λόγω θερινού κινηματογράφου

Όπως συνεχίζει να μας περιγράφει: «Εκτός από χαρούμενοι είμαστε και αισιόδοξοι για την φετινή πορεία. Το 75% θεατών που μας δίνουν φέτος ως πληρότητα θεατών είναι ένα καλό ποσοστό. Αυτό το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν πολλές και καλές ταινίες, δεν θα παίζουμε με πενιχρό στοκ, όπως πέρυσι. To ‘μενού’ θα έχει απ’ όλα: οσκαρικές ταινίες, κωμωδίες, περιπέτειες, παιδικές ταινίες. Οι εταιρείες διανομής θα μας δώσουν τις καλές ταινίες τους αφού ξέρουν ότι θα υπάρξει όφελος για όλους μας.

Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι το κοινό θα μας τιμήσει με την παρουσία του. Ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη για κοινωνικοποίηση, θέλει να βγει, να γευτεί ξανά την εμπειρία του σινεμά, να πάει βόλτα, να είναι ‘μαζί’, να πιει μια κρύα μπύρα ενώ στην μεγάλη οθόνη παίζει ένα ωραίο θέαμα».

Όσον αφορά τώρα το θέμα της πολύ σημαντικής βραδινής προβολής ο κύριος Γεωργιούπουλος, λέει πως από τη στιγμή που η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινάει τώρα στις 00.30 υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια δεύτερης προβολής.

«Με το 00.30 μπορούμε οριακά να στριμώξουμε και μια δεύτερη προβολή. Αν βέβαια η ταινία έχει μεγάλη διάρκεια δεν θα την προλαβαίνουμε. Σε κάθε εμπόδιο που συναντούμε όμως πηγαίνουμε step by step.

Πιστεύουμε ότι θα το λύσουμε και αυτό το θέμα. Από πλευράς μας, θα προτείνουμε να μπορεί να επιστρέφει αργότερα κάποιος που θα επιδεικνύει το εισιτήριο του στο σινεμά,. Άλλωστε, είναι πολύ πιθανό, καθώς οι μέρες προχωρούν, να απελευθερωθεί περαιτέρω η απαγόρευση κυκλοφορίας».

Όσο για τα πρωτόκολλα ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον κύριο Γεωργιόπουλο, τα φετινά δεν έχουν ακόμα οριστεί αλλά ο ίδιος αναμένει ότι θα είναι ίδια με τα περυσινά. «Άλλωστε όσες φορές ήταν ανοιχτά τα σινεμά εν μέσω κορονοϊού δεν σημειώθηκε ποτέ κρούσμα. Είναι όλα πολύ καλά οργανωμένα- ο κόσμος μπαίνει από μια πόρτα, στην έξοδο βγαίνει από μια άλλη, υπάρχουν αντισηπτικά παντού κ.ο.κ» καταλήγει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα