Θεοδωρίδου: Μέρα γιορτής για τη χώρα, την Ευρώπη και την ιατρική η έναρξη των εμβολιασμών

28.12.2020 / 19:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÃÉÁ ÔÏ Ó×ÅÄÉÏ ÅÌÂÏËÉÁÓÉÊÇÓ ÊÁËÕØÇÓ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÊÏÑÏÍÏÚÏÕ, ÁÐÏ ÔÇÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÅÈÍÉÊÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÅÌÂÏËÉÁÓÌÙÍ ÌÁÑÉÁ ÈÅÏÄÙÑÉÄÏÕ ÊÁÉ ÔÏÍ Ãà ÐÑÙÔÏÂÁÈÌÉÁÓ ÖÑÏÍÔÉÄÁÓ ÕÃÅÉÁÓ ÌÁÑÉÏ ÈÅÌÉÓÔÏÊËÅÏÕÓ

Η χθεσινή μέρα έναρξης των εμβολιασμών ήταν μέρα γιορτής για τη χώρα μας, την Ευρώπη, την προληπτική ιατρική, τη δημόσια υγεία», είπε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στην τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα.

Η κ. Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση, το απόγευμα της Δευτέρας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «είχα την τύχη να εμβολιαστώ χθες» και προχώρησε στην περιγραφή των αισθημάτων της: «Συγκίνηση, χαρά και ηθική ικανοποίηση ότι η προσδοκία πολλών μηνών έφτανε πια σε μια αρχή, που είναι η εφαρμογή των εμβολίων», είπε η κ. Θεοδωρίδου και απευθυνόμενη στον κόσμο εξέφρασε την πεποίθησή της ότι «κι εσείς θα έχετε αυτά τα συναισθήματα κάνοντας το εμβόλιο».

«Ο στόχος όσων ασχολούμαστε με το εμβόλιο είναι να μην μείνει ούτε ένα άτομο χωρίς να εμβολιαστεί», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι βαθμιαία θα έρχονται μεγαλύτερες ποσότητες εμβολίων, γεγονός που θα επιτρέπει και τον βαθμιαίο εμβολιασμό μεγαλύτερων πληθυσμιακών ομάδων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα