Επίσκεψη του Θεμιστοκλή- Ανδρέα Μπάκα σε Καραμανδάνειο και ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

27.03.2023 / 18:32
DSC_7467-1

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας, επισκέφθηκε χθες το Καραμανδάνειο, όπου και έγινε δεκτός από την διοικήτρια του, Ασπασία Ρηγοπούλου.

Αρχικά, ενημερώθηκε από την ίδια για την πορεία της υγείας της 10χρονης από την Αμαλιάδα, που αναρρώνει μετά από την πετυχημένη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε λόγω πυροβολισμού στο πόδι.

Στη συνέχεια, η Ασπασία Ρηγοπούλου ξενάγησε τον Θεμιστοκλή-Ανδρέα Μπάκα στις πτέρυγες και στα τμήματα του Καραμανδανείου, όπου ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για τις ανάγκες του ιδρύματος και για τα άλυτα προβλήματα του.

Παράλληλα, διαπίστωσε από «πρώτο χέρι» την αναγκαιότητα της ενίσχυσης του Καραμανδανείου σε προσωπικό, όπως και ότι οι κτιριακές υποδομές του χρήζουν ανακαίνισης και ανάπτυξης.

Τον Θεμιστοκλή-Ανδρέα Μπάκα εξέπληξε ευχάριστα η διάθεση και η αφοσίωση του προσωπικού στην περίθαλψη των μικρών ασθενών, ενώ ο ίδιος υποσχέθηκε πως θα είναι δίπλα στον αγώνα όλων για την αναβάθμιση του Καραμανδανείου, ενός εκ των σημαντικότερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας.

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα είναι στο πλευρό των νοσοκομειακών γιατρών, που διεκδικούν μισθολογική αναπροσαρμογή, η οποία δεν έχει υλοποιηθεί παρά το γεγονός ότι έχουν δικαιωθεί από αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΕΕ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Ακολούθως, ο Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας, μετέβη στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Βασίλη Αϊβαλή.

Κατά την διάρκεια της συνάντησής τους οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα μεγάλα προβλήματα των υποδομών της χώρας, το ενεργειακό ζήτημα, αλλά και τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Επισημάνθηκε δε η αναγκαιότητα να συμπεριληφθεί στο νέο «Εξοικονομώ» η δυνατότητα στατικών ενισχύσεων στα κτήρια.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν επίσης θέματα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και το σημαντικό ζήτημα της διάβρωσης των ακτών, ενώ επισημάνθηκε η αντίθεση του (και) του ΤΕΕ στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η αναγκαιότητα ενεργής συμμετοχής του Δήμου Πατρέων στα σχέδια στεγαστικής πολιτικής, με ανάλυση αντίστοιχων παραδειγμάτων άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η επιβεβλημένη αξιοποίηση της  ανεκμετάλλευτης έως σήμερα  δημοτικής περιουσίας.

Σημειώνεται ότι η στεγαστική πολιτική αποτελεί το πεδίο επαγγελματικής και ακαδημαϊκής εξειδίκευσης του Ανδρέα  Θεμιστοκλή – Μπάκα, προτάσεις του οποίου έχουν, ήδη, υιοθετηθεί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Επίσκεψη του Θεμιστοκλή- Ανδρέα Μπάκα σε Καραμανδάνειο και ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας 3

Επίσκεψη του Θεμιστοκλή- Ανδρέα Μπάκα σε Καραμανδάνειο και ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας 4

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα