Θέλει να το “πατήσει” ο Πούτιν: Η Ρωσία αναπτύσσει στρατηγικούς πυραύλους νέας γενιάς!

02.03.2021 / 12:33
kedr-640x375

Ασταμάτητη η Ρωσία, αποφάσισε να δώσει «πράσινο φως» σε πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης για την κατασκευή ενός νέου στρατηγικού πυραυλικού συστήματος με την ονομασία «Kedr» σύμφωνα με όσα αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου TASS.

Την ίδια στιγμή που η Μόσχα έχει θέσει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη και την επιχειρησιακή λειτουργία των βαλλιστικών πυραύλων Avangard και Sarmat, η ρωσική αμυντική βιομηχανία έχει μπροστά της ένα νέο πυραυλικό σύστημα που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες των ρωσικών στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων.

Όπως μετέδωσε χθες το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή της αμυντικής βιομηχανίας, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ανάπτυξης του στρατηγικού πυραυλικού συστήματος επόμενης γενιάς «Kedr» , ενώ έγινε γνωστό ότι ο στόχος του προγράμματος είναι να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις ρωσικές στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την πηγή, το έργο βρίσκεται στην αρχική φάση της έρευνας και ανάπτυξης (R&D).

Αυτή τη στιγμή, στις ρωσικές στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις εντάσσονται οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι τύπου Topol, Topol-M και Yars και Avangard, ενώ οι πύραυλοι Sarmat βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών. Επίσης, στα παραπάνω προστίθενται τα πυρηνικά υποβρύχια κατηγορίας Project 955 και Project 955A που είναι εξοπλισμένα με στρατηγικούς πυραύλους Bulava.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου

onalert.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα