Θεία Δίκη για τον Αμβρόσιο;

14.11.2020 / 19:04
Zak kalh

Του Διονύση Ζακυνθινού

Ο Αμβρόσιος δεν είναι ο μοναδικός ιεράρχης που τα έβαλε με τον κορωνοϊό και προσβλήθηκε απ’ αυτόν. Κι άλλοι ιεράρχες, που είτε αμφισβήτησαν την ύπαρξη του είτε κήρυξαν ιερό πόλεμο στη μάσκα, επίσης νόσησαν και καταγράφτηκαν στα κρούσματα της πανδημίας. Θεία Δίκη, θα μπορούσαμε να πούμε, εάν υιοθετούσαμε κι εμείς το πνεύμα μισαλλοδοξίας ενός ιεράρχη που συχνά παρέκκλινε από τον λόγο αγάπης του Χριστού, σπέρνοντας με φανατισμό το μίσος κατά «διαφορετικών» συνανθρώπων μας.  

Όχι, δεν θα πούμε για τον Αμβρόσιο ότι ήταν Θεία Δίκη που νόσησε από τον κορωνοϊό, κάτι που θεωρούμε βέβαιο ότι θα έλεγε ασμένως ο ίδιος για όλους όσοι θεωρεί ότι είναι εχθροί του, εάν βρίσκονταν σήμερα στη θέση του.

  Οι ευχές μας για ανάρρωση συνοδεύουν τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, όπως και όλους όσοι παλεύουν εναντίον ενός αόρατου και ύπουλου εχθρού, αγωνιζόμενοι ακόμη και για την επιβίωση τους.

Θα ήταν ευχής έργον να βλέπαμε τον Αμβρόσιο, ξεπερνώντας την περιπέτεια του, να αναθεωρεί όλα όσα έχει πει κατά καιρούς και να γίνεται άλλος άνθρωπος, πρωτίστως… άνθρωπος.

Όμως, στις μέρες μας τα θαύματα σπανίζουν….  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα