Παρασκευή, 3.02.2023, 1:08 μμ

Θάνος Πλεύρης: Τα νοσοκομεία επανέρχονται σε κανονική λειτουργία έως τις 15 Μαρτίου

25.02.2022 / 16:07
ka 63

Σαφής είναι η αποκλιμάκωση όλων των δεικτών που αφορούν τον κορονοϊό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Θάνος Πλεύρης.

Μάλιστα ο κ. Πλέυρης μιλώντας στον Real FM ανέφερε πως όλα τα νοσοκομεία το αργότερο έως τις 15 Μαρτίου θα έχουν επανέλθει στην κανονική λειτουργία τους.

Ήδη, το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης το οποίο με εντολή του Υπουργείου Υγείας είχε βγει προσωρινά από το πρόγραμμα εφημεριών για να γίνει εμβολιαστικό κέντρο παιδιών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του εμβολιαστικού προγράμματος, επανήλθε στη λειτουργία του, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

«Μέχρι τις 15 Μαρτίου όλα τα νοσοκομεία θα λειτουργούν, όπως πριν την κλιμάκωση της πανδημίας», ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ πρόσθεσε πως λόγω της καλύτερης εικόνας στο ΕΣΥ, μειώνονται και τα περιστατικά που διακομίζονταν σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

«Το σημαντικότερο, όμως, που αφορά τον πολίτη, είναι ότι τα νοσοκομεία επανέρχονται σε κανονική λειτουργία. Σήμερα το Παίδων Πεντέλης, για το οποίο είχε γίνει μεγάλη κουβέντα, επανέρχεται σε πλήρη, κανονική λειτουργία, ενώ αντίστοιχα και άλλα νοσοκομεία- όπως το Σισμανόγλειο- τα οποία είχαν διατεθεί αποκλειστικά για Covid περιστατικά, επιστρέφουν μέσα στις επόμενες ημέρες στην κανονική τους λειτουργία. Το αργότερο μέχρι την 15η Μαρτίου, το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα λειτουργεί όπως λειτουργούσε και πριν την κλιμάκωση της πανδημίας»,τόνισε συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως έχει υποχωρήσει πλήρως η παραλλαγή Δέλτα, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοθεί λάθος μήνυμα. «Πράγματι έχουμε μία μετάλλαξη η οποία στα χαρακτηριστικά της είναι πιο ήπια από τη Δέλτα, αλλά δεν είναι γρίπη, δεν είναι κρυολόγημα».

Η «Δέλτα» έχει υποχωρήσει πλήρως και αυτό είναι πολύ θετικό γιατί οι μεγάλοι αριθμοί στους διασωληνωμένους και στους θανάτους το διάστημα Νοεμβρίου- Ιανουαρίου, οφείλονταν στο κύμα της «Δέλτα». Ακόμα και σήμερα νοσηλεύονται ασθενείς με «Δέλτα». Γι’ αυτό και ο δείκτης των θανάτων, αν και έχει φθίνουσα πορεία, παραμένει υψηλός.

Η «Όμικρον» βέβαια είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας, μεγάλης ηλικίας», είπε χαρακτηριστικά.

iatropaidia.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα