Θανάσης Παπαθανάσης: “Η κολχικίνη ένα ασφαλές και φτηνό φάρμακο κατά του κορονοϊού”

25.01.2021 / 12:38
papathanasis

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης, προέδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας , η κολχικίνη είναι ένα ασφαλές και φτηνό φάρμακο στη μάχη κατά του κορονοϊού. Μόνο με ιατρική συνταγή θα γίνεται η χορήγηση της, επίσης αναφέρει τα εξής:

«Στη χώρα μας, η κολχικίνη θα χορηγείται σε ασθενείς εκτός νοσοκομείου, άνω των 60 ετών, με θετικό μοριακό τεστ, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή όχι υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, σε ασθενείς 18-60 ετών με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα ή πυρετό πάνω από 38 για τουλάχιστον 48 ώρες»δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην εκπομπή «Κάτι τρέχει με τη Μάριον» με την δημοσιογραφο Μάριον Μιχελιδάκη της ΕΡΤ1.

Το «πράσινο φως» για να μπει η κολχικίνη, ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, στο πρωτόκολλο θεραπειών από του στόματος σε ασθενείς με κορωνοϊό, έδωσε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μετά τα αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης, στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα. 

Η μελέτη έδειξε ότι η χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς με Covid-19  μείωσε κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης. «Είναι μία σημαντική εξέλιξη, τα αποτελέσματα της μελέτης είναι εξαιρετικά θετικά. Οι ερευνητές είδαν ότι μείωσαν 44% τη θνητότητα, 25% την ανάγκη να νοσηλευτεί κάποιος στο νοσοκομείο και 50% την ανάγκη να διασωληνωθεί. Πρώτη φορά βλέπουμε αυτά τα ποσοστά από ένα φάρμακο, ένα χάπι φθηνό, διαδεδομένο, ακίνδυνο, με πολύ λίγες παρενέργειες.Είμαστε μπροστά σε μία πολύ θετική εξέλιξη στην αντιμετώπιση ασθενών με κορωνοϊό. Θα ήθελα να επισημάνω ότι η κολχικίνη θα χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή.Τα φαρμακεία θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή για να ενημερώσουν σωστά , να συμβουλεύσουν , να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο και την δημόσια υγεία» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα