Θα κρατήσει μόνο 3 εβδομάδες το lockdown; Η δήλωση Πέτσα που προκαλεί ανησυχία (βίντεο)

05.11.2020 / 20:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ ÁÐÏ ÔÇÍ ÁÄÅÉÁ ÁÈÇÍÁ ÌÅÔÁ ÔÁ ÌÅÔÑÁ ÁÐÏÖÕÃÇÓ ÊÁÉ ÐÅÑÉÏÑÉÓÌÏÕ ÔÇÓ ÄÉÁÄÏÓÇÓ ÔÏÕ ÊÏÑÏÍÏÉÏÕ

Η Ελλάδα μπαίνει σε καθεστώς οριζόντιου lockdown για δεύτερη φορά από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 07/11/2020, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην έκτακτη ενημέρωση με τον Σωτήρη Τσιόδρα καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο σήμερα, Πέμπτη 05/11/2020, καταγράφηκε το θλιβερό νέο ρεκόρ των 2.917 νέων μολύνσεων σε 24 ώρες, οι οποίες μάλιστα “μοιράζονται” σε όλη την Ελλάδα! Το lockdown ήταν, λοιπόν, αναπόφευκτο και στο ζήτημα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο μέτρο το οποίο έχει ανακοινωθεί πως θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Ωστόσο… θα είναι τόσο; Θα μπορέσουμε να πούμε “καλά Χριστούγεννα”… εκτός σπιτιού ή πάμε για στόχο να πούμε “καλό καλοκαίρι” εκτός σπιτιού;

Πώς προκύπτει αυτό; Από τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων που έθεσε ως στόχο ο Στέλιος Πέτσας ώστε να αρθούν τα μέτρα κι αυτός είναι από 300 ως 400 ημερήσια! Δηλαδή αριθμός κρουσμάτων επιπέδου Σεπτεμβρίου.

Δηλαδή από τα σχεδόν 3.000 σημερινά, θα πρέπει να πέσουν πάνω από 2.500 για να αρθούν τα μέτρα! Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν απαιτείται χαμηλό τριψήφιο νούμερο, 300-400 κρούσματα ημερησίως, για άρση του lockdown, απάντησε ότι «γι’ αυτό μπήκαμε σε καραντίνα, πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε τέτοια νούμερα».

Η κυβερνητική αισιοδοξία για την απόδοση του δεύτερου lockdown μοιάζει να είναι δεδομένη, ωστόσο δεδομένη είναι και η ανησυχία στην κοινωνία για το κατά πόσο θα καταγράψουν τόσο μεγάλη “βουτιά” τα κρούσματα, τόσο σύντομα, ώστε να μην παραταθεί το lockdown και τον Δεκέμβριο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και συγκεκριμένα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ο κ. Πέτσας απάντησε και σε ερώτηση για το πότε θα μπορεί η χώρα να επιστρέψει στην προηγούμενη, προ-lockdown κατάσταση. Όπως σημείωσε, θα πρέπει να καταγράφονται γύρω στα 300-400 κρούσματα, δηλαδή να κινούμαστε στα επίπεδα Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα