Θ. Ντρίνιας: Ο λαός μας ψήφισε για να μετέχουμε στις συνεδριάσεις

23.12.2020 / 17:31
ntrinias

Δημοτική Κίνηση ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ με επικεφαλής τον Θ. Ντρίνια σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, κάνει γνωστό ότι θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Υπενθυμίζεται ότι οι παρατάξεις Αλεξόπουλου, Παπαδημάτου, Ρώρου, Ψωμά, Νικολόπουλου και Χρυσανθακόπουλου, αποφάσισαν να μην μετέχουν στην αποψινή συνεδρίαση, διαμαρτυρόμενοι με τον τρόπο αυτό στην άρνηση του δημάρχου της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, να εφαρμόσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τον φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου – Παραπείρου.

Πελετίδης σε αντιπολίτευση: Είστε επικίνδυνοι, ο λαός θα υπερασπιστεί στην πόλη του

Όπως τονίζει η παράταξη Ντρίνια:

«Το ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ ψηφίστηκε από τους πολίτες που το στήριξαν για να δίνει τη μάχη, με τις μικρές του δυνάμεις, εντός του δημοτικού συμβουλίου και όχι εκτός. Θα συνεχίσει να παρίσταται στις συνεδριάσεις και να υπερασπίζεται τη μόνη εφικτή και προς το συμφέρον των πολιτών λύση, να μείνει δηλαδή το νερό στα χέρια των τοπικών κοινωνιών με την ίδρυση του διαδημοτικού φορέα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ έχει ως εξής:

«Η πλήρωση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου υποτίθεται θα έλυνε το πρόβλημα του πόσιμου νερού για τις επόμενες δεκαετίες για το Δήμο Πατρέων και τους όμορους του φράγματος Δήμους. Υπάρχει, όμως, ένα καθοριστικό κενό. Ποιος θα αναλάβει τη διαχείριση του φράγματος. Σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουμε εδώ και χρόνια υποστηρίξει τη μόνη εύλογη, γρήγορη και οικονομική λύση. Τον έλεγχο του φράγματος από την τοπική αυτοδιοίκηση με τη σύσταση διαδημοτικού φορέα που θα αναλάβει το δίκτυο μεταφοράς και τη διανομή του πόσιμου νερού, ενώ η αρμόδια Διεύθυνση Φραγμάτων του Υπουργείου θα αναλάβει τη συντήρηση του φράγματος, όπως γίνεται με τα φράγματα σε όλη τη χώρα. Τα 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που πληρώνει σήμερα ο Δήμος για ρεύμα στα αντλιοστάσια που (μισο)καλύπτουν με νερό την πόλη, φτάνουν και περισσεύουν για τα έξοδα της μεταφοράς και διανομής του νερού.

Απέναντι σε αυτή την αυταπόδεικτη αλήθεια, ο Δήμαρχος αναγκάζεται να εφαρμόσει την κομματική εντολή περί «κρατικοποίησης» του φράγματος. Δηλαδή, αν δεν αποφασίσει το κράτος να πάρει το φράγμα, οι Πατρινοί/ές κινδυνεύουν να μένουν για μεγάλα διαστήματα χωρίς νερό, όπως συνέβη σε πολλές περιοχές της πόλης το περασμένο καλοκαίρι. Αν, δε, η ανομβρία λόγω κλιματικής αλλαγής ενταθεί, τότε ακόμα χειρότερα για τους πολίτες της πόλης. Η στάση της δημοτικής αρχής πλέον λύνει τα χέρια στην εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει ό,τι θέλει με το φράγμα, ακόμα και να το παραχωρήσει σε ιδιώτη για εκμετάλλευση, όπως ήδη διαφαίνεται από την ανάθεση που έγινε για τα τελευταία τεχνικά έργα που απαιτούνται.

Ο Δήμαρχος επέλεξε να αγνοήσει τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να μην την εφαρμόσει επικαλούμενος ότι κέρδισε στις εκλογές. Οι «ανυπότακτοι» υποστηρικτές της «απλής αναλογικής», όταν στρογγυλοκάθονται στην καρέκλα της εξουσίας συμπεριφέρονται σαν όλα τα κυβερνητικά κόμματα και αναπολούν τα αγαθά της «ενισχυμένης» που με 40% δίνει τη δυνατότητα να κάνουν ό,τι θέλουν.

Είναι ξεκάθαρο ότι εδώ υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που αφορά σε ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει μια πόλη: την επάρκεια και ποιότητα του πόσιμου νερού. Μια μειοψηφική δημοτική αρχή, οπαδός του δόγματος «το κράτος είμαι εγώ», αρνείται να εφαρμόσει τη δημοκρατική απόφαση του ανώτατου οργάνου της πόλης, του δημοτικού συμβουλίου, επικαλούμενη μια υποθετική «λαϊκή στήριξη». Η μόνη καθαρή λύση θα ήταν η διοργάνωση τοπικού δημοψηφίσματος για να αποφασίσουν οι πολίτες της πόλης τι θα γίνει με το νερό του φράγματος. Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση κατήργησε τα τοπικά δημοψηφίσματα, αφαιρώντας και την τελευταία δυνατότητα στους κατοίκους μιας πόλης να αποφασίσουν αυτοί και όχι όσοι μιλάνε για λογαριασμό τους.

Το ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ ψηφίστηκε από τους πολίτες που το στήριξαν για να δίνει τη μάχη, με τις μικρές του δυνάμεις, εντός του δημοτικού συμβουλίου και όχι εκτός. Θα συνεχίσει να παρίσταται στις συνεδριάσεις και να υπερασπίζεται τη μόνη εφικτή και προς το συμφέρον των πολιτών λύση, να μείνει δηλαδή το νερό στα χέρια των τοπικών κοινωνιών με την ίδρυση του διαδημοτικού φορέα. Θα συνεχίσει, επίσης, να καταγγέλλει προς όλες τις διευθύνσεις, την παράνομη και αντιδημοκρατική εκτροπή της σημερινής δημοτικής αρχής που αναπόλησε δόξες σοβιετικού παρελθόντος.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα