Τέρμα τα γκάζια στους άδειους δρόμους της Πάτρας

11.01.2021 / 13:08
download (4)

Κάθε βράδυ μηχανές υψηλού κυβισμού συμμετέχουν σε κόντρες αναπτύσσοντας ηλιγγιώδεις ταχύτητες σε ΝΕΟ Πατρών Κορίνθου, περιμετρική, μίνι περιμετρική Πατρών, ακόμη και σε πιο κεντρικούς δρόμους όπως η Ηρώων Πολυτεχνείου. Το φαινόμενο είναι κοινό μυστικό. Το ξέρουν οι πολίτες που μένουν κοντά αλλά και πιο μακριά από τις αυτοσχέδιες πίστες αγώνων στις οποίες νεαροί κυρίως μετατρέπουν δρόμους της Πάτρας. Ο ήχος από τις μηχανές αυτοκινήτων αλλά κυρίως μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού είναι τρομακτικός.

 “Δεν είναι ανάγκη να τα δεις, τα ακούς”, λένε κάτοικοι των Μποζαϊτίκων, του Κοτρωνίου και του Νέου δρόμου, που όχι μόνο τις νυχτερινές ώρες, αλλά πλέον ακόμη και το απόγευμα, βιώνουν μια απίστευτη ηχορύπανση, τη στιγμή που η καραντίνα έχει ερημώσει τους δρόμους. Μικρή και μεγάλη περιμετρική αποτελούν επίσης συνήθεις ύποπτες οδούς για ανάπτυξη ταχυτήτων από οδηγούς που είτε κάνουν κόντρες είτε δοκιμάζουν τα όρια των οχημάτων

Το lockdown αδειάζει τους δρόμους ειδικά από τις 21.00 το βράδυ και μετά. Οι κόντρες αλλά ακόμη και οι μεμονωμένες δοκιμές των μοτέρ των οχημάτων από αναβάτες μηχανών, είναι καθημερινό φαινόμενο. 

Οι κόντρες στους δρόμους είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση για να επέμβει η ελληνική αστυνομία καθώς πολύ εύκολα μπορεί να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός κατά την καταδίωξη, είτε του δικυκλιστή – οδηγού είτε ακόμη ανυποψίαστων πολιτών και άλλων οδηγών στους δρόμους. Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει τα στοιχεία ατόμων που επιδίδονται σε αγώνες ταχύτητας και επίσης έχει καταγεγγραμένα μέσω καμερών κυκλοφορίας στιγμιότυπα από κόντρες. Έως σήμερα ωστόσο δεν έχει γίνει καμία σχετική σύλληψη.

Η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων εν μέσω lockdown οφείλεται εν μέρει και στις αυτοσχέδιες κόντρες και δοκιμές των ορίων μηχανών και ΙΧ αυτοκινήτων με μοτέρ μεγάλου κυβισμού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα