Τεράστια οικολογική καταστροφή κοντά στην γέφυρα «Αλεξάκη» στο Λάππα

30.11.2023 / 8:53
marine-polution

Χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια νερού καθώς και πλαστικά δοχεία από φυτοφάρμακα και μπουκάλια λιπάνσεως ποτίσματος έχουν κολλήσει στην γέφυρα διότι το νερό του ποταμούείναι λίγο πιο ψηλά από το άνοιγμά της.

Όπως δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής «όταν το νερό υποχωρήσει ή φουσκώσει πιο πολύ, όλα αυτά τα πλαστικά μπουκάλια θα φτάσουν στην λίμνητου Προκόπου όπου και το πιο πιθανόν είναι να παραμείνουν εκεί διότι από το πολύ ψαθί δεν θα περάσουν στηνθάλασσα εκτός και αν σημειωθεί μεγάλη πλημμύρα όπως είχε συμβεί στοπαρελθόν».

«Μιλάμεγιαμεγάληοικολογικήρύπανσηκαιτηςλίμνης,όπουεκείδραστηριοποιούνται ψαράδες για ψάρια και χέλια, ιδιαίτερα από τα μπουκάλια από τα φυτοφάρμακα, αλλά και για την θάλασσα» μας λέει κάτοικος της περιοχής. Κάποιοι κατηγορούν τους εργάτες γης:«ΑυτάταμπουκάλιαείναιόλαπροϊόντατωνΜπαγκλαντεσιανώνπουζουνπαρόχθιαστοποτάμιτουΛαρισσούκαιβρίσκουν την εύκολη λύση να πετάνε τα μπουκάλια από τα εμφιαλωμένα νερά που αγοράζουν στο ποτάμι αντί να τα κάψουν ή να τα μαζεύουν». Είναι βέβαιο πάντως πως και άλλοι ρίχνουν μπουκάλια μέσα στον ποταμό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι άμεσα θα πρέπει να βρεθεί λύση. Να υπάρξει επέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών ώστε να απομακρυνθούν όλα αυτά τα πλαστικά μπουκάλια και δοχεία. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση η οικολογική καταστροφή θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Πηγή: «Γνώμη»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα