Τέλος στην ταλαιπωρία – Σύντομα στο ΠΓΝ Πατρών αίθουσα αναμονής για τους συνοδούς ογκολογικών ασθενών

18.10.2021 / 21:58
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
SYNODOI

Δυσαρέσκεια και προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες με τους συνοδούς ογκολογικών ασθενών να προσπαθούν να βρουν ένα σημείο για να μην προφυλαχτούν από την βροχόπτωση και από το κρύο.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν έξωθεν του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου στην Πάτρα δείχνουν μια όψη του προβλήματος που κρατά εδώ και αρκετά χρόνια και επιδεινώθηκε στην περίοδο της πανδημίας. Οι εικόνες δεν είναι καινούργιες. Τόσο το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες, όσο και τώρα με τις βροχές, δεκάδες συνοδοί παραμένουν εκτός του κτιρίου περιμένοντας τους ασθενείς τους να ολοκληρώσουν την θεραπεία τους και να τους επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Οι περισσότεροι ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες χρειάζονται μαζί τους κάποιο συνοδό καθώς υπάρχουν αρκετές διοικητικές διαδικασίες τις οποίες θα πρέπει να εκτελέσουν πριν και μετά από κάθε θεραπεία αλλά πέρα από αυτές οι ασθενείς επιθυμούν έναν άνθρωπο να τους υποστηρίξει σωματικά και ψυχικά. Είναι γνωστό πως αυτού του είδους οι θεραπείες σε κάποιες περιπτώσεις είναι αρκετά βαριές και οι ασθενείς χρειάζονται βοήθεια.

 Έτσι παρουσιάζεται το φαινόμενο αυτοί οι άνθρωποι όση ώρα κρατά η θεραπεία, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και δύο ή τρεις ώρες, να μην μπορούν να περιμένουν εντός τις κλινικής, όπως μας ενημέρωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς αυτό δεν γινόταν ποτέ αλλά πλέον με την πανδημία του κορονοϊού, υπάρχει περαιτέρω αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Έτσι αναγκάζονται να βρίσκονται έξω από το Νοσοκομείο εκτεθειμένοι στα φυσικά φαινόμενα, το κρύο, την ζέστη ή τις βροχές τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα να σημειώσουμε πως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η αίθουσα των θεραπειών βρίσκεται στο ισόγειο του νοσοκομείου κάτι που δίνει την δυνατότητα στους συνοδούς να μπορούν μέσω των ανοικτών παραθύρων να βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς.

Αυτές οι εικόνες προκάλεσαν προβληματισμό και στην Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς μπορεί από την πλευρά του κορονοϊού να πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες ωστόσο υπάρχει πάντα και η ανθρώπινη πλευρά αφού οι συνάνθρωποι μας χρειάζονται την αίσθηση ότι η ταλαιπωρία τους μπορεί να μειωθεί έστω και σε κάποιο βαθμό.

 Έτσι όπως αποκάλυψε στον «Ν» ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ρίου Δημήτριος Μπάκος σύντομα στο Νοσοκομείο θα δημιουργηθεί μια ειδική αίθουσα αναμονής για τους συγγενείς των ογκολογικών ασθενών ώστε πλέον αυτοί οι συμπολίτες μας να μπορούν να είναι προστατευμένοι από τα φυσικά φαινόμενα αλλά και σε καλύτερες συνθήκες σε έναν χώρο όπου θα μπορούν να παραμείνουν με ασφάλεια όσες ώρες χρειαστεί για να παραλάβουν τον ασθενή τους.

 Παράλληλα όμως ο κ. Μπάκος αποκάλυψε πως στα άμεσα σχέδια της Διοίκησης είναι και η ανακαίνιση και της Αίθουσας Ημερήσιας Νοσηλείας όπου πραγματοποιούνται οι θεραπείες ώστε και οι ασθενείς να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα φιλόξενο και ζεστό χώρο. Σύμφωνα με τον κ. Μπάκο ήδη αναζητείται η χρηματοδότηση για την δημιουργία της αίθουσας αναμονής ενώ δεν αποκλείεται σε αυτή να συμμετέχουν και Πατρινοί δωρητές ώστε το έργο να ολοκληρωθεί άμεσα.  Όμως σε κάθε περίπτωση από την Διοίκηση τονίζουν ότι εικόνες συνωστισμών έξωθεν σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μια καλή εικόνα για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα και θα πρέπει και από τους πολίτες να υπάρξει μια τάση κατανόησης των ιδιαίτερων συνθηκών.

(από την εφημερίδα «Νεολόγος»).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα