Τέλος οι πανελλήνιες όπως τις ξέραμε για είσοδο στα ΑΕΙ – Οι δύο αλλαγές που τελειώνουν τις «λευκές κόλλες»

24.11.2020 / 13:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
panellinies

Σε μια εντελώς νέα συνθήκη ως προς τη βαθμολογική βάση του 10 θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2021 οι φετινοί υποψήφιοι. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει οριζόντια ένας “κόφτης” στον μέσο όρο της γενικής βαθμολογίας για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, αλλά ότι θα υπάρξει κριτήριο βάσης ανά τμήμα.

Τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείου Παιδείας είναι:

Το πρώτο σενάριο είναι να θεσπιστεί σε ορισμένες χαμηλόβαθμες σχολές ένα βαθμολογικό όριο (όπως η βάση του 10) ώστε να μην εισάγονται μαθητές με πολύ χαμηλό μ.ο. βαθμολογίας. Στις πανελλήνιες 2020 υπήρχαν υποψήφιοι που πέρασαν σε σχολές με 0.6 στα 20 και τέτοια ενδεχόμενα δεν θέλει να ξαναδει η κυβέρνηση.

Το δεύτερο σενάριο είναι να οριστεί βαθμολογική βάση σε ένα μόνο μάθημα. Αν η πρόταση αυτή υιοθετηθεί, κάτι που μοιάζει και πιθανότερο, τότε τα ίδια τα πανεπιστημιακά τμήματα θα ορίσουν το “κρίσιμο” μάθημα στο οποίο ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει πάρει τουλάχιστον τη βάση για να εισαχθεί στο τμήμα.

Για παράδειγμα, μπορεί για την εισαγωγή στο Μαθηματικό τμήμα να απαιτηθεί ο βαθμός στα Μαθηματικά να είναι από 14 και πάνω.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα