Τέλος οι Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων

10.11.2020 / 14:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
201014113202_anakoinosi-ypourgeiou-metaforon-paratasi-kteo

Την πλήρη επιβεβαίωση για την έλλειψη των Καρτών Καυσαερίων στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας επιβεβαιώνει η Περιφέρεια Αττικής και μάλιστα ο Γιώργος Πατούλης σε σχετική επιστολή προς την πολιτική ηγεσία επισημαίνει ότι το πρόβλημα αφορά στο σύνολο των δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ της χώρας και είναι ανάγκη να βρεθεί άμεσα μια λύση.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Αττικής στην επιστολή του προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθαρίζει ότι το πρόβλημα έχει προκύψει με την μεταφορά της αρμοδιότητας προμήθειας εντύπων Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων στις Περιφέρειες.

Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής ζητά να πραγματοποιηθεί διαβούλευση, να προβλεφθεί μια μεταβατική περίοδος προσαρμογής, να αποτυπωθούν οι τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων και επίσης να υπάρξει πρόβλεψη για την κάλυψη του σχετικού κόστους.

Η Πρόταση της Περιφέρειας Αττικής

Στην επιστολή του ο Γ. Πατούλης προτείνει επιπλέον ως εναλλακτική λύση την έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων από τα Κ.Τ.Ε.Ο (δημόσια και ιδιωτικά) με την μορφή Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου που θα αφορά μόνο στον έλεγχο των καυσαερίων, με την καταβολή του προβλεπόμενου από το νόμο τέλους, καθώς και την έκδοση Μηχανογραφημένης Βεβαίωσης από τα εξουσιοδοτημένα Συνεργεία, με την καταβολή του προβλεπόμενου από το νόμο τέλους.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει ότι είναι επιβεβλημένο να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση με το αυτοδιοικητικό όργανο των Περιφερειών της χώρας (ΕΝ.Π.Ε.) προκειμένου να τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα