Τέλος η Εισαγγελία Διαφθορά – Ολοκληρώνεται και η θητεία της Ελένης Τουλουπάκη

01.12.2020 / 18:37
touloupaki

Η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση της σκυτάλης από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στον νέο προϊστάμενο της νεοσύστατης υπερεισαγγελίας Διαφθοράς που δημιουργήθηκε από την ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.

Και αυτό γιατί την ερχόμενη Πέμπτη συνέρχεται το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου για να στελεχώσει την νεοσυσταθείσα υπερεισαγγελία Διαφθοράς, δηλαδή «το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών».

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, η επικεφαλής τώρα της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία χειρίζεται τόσο την υπόθεση της Novartis, όσο και μία σειρά άλλων σοβαρών υποθέσεων, θα παραδώσει τις δικογραφίες που χειριζόταν και είναι εκκρεμείς, στον συνάδελφό της ο οποίος θα επιλεγεί από το ΑΔΣ και θα είναι επικεφαλής της νέας υπερεισαγγελίας Διαφθοράς.

Ποιος θεωρείται πιθανότερος επικεφαλής της νεοσύστατης Εισαγγελίας

Πάντως, σύμφωνα με κύκλους του Αρείου Πάγου, για την επίμαχη θέση του επικεφαλής της νεοσύστατης Εισαγγελίας Διαφθοράς, επικρατέστερος είναι ο εισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες του ΑΔΣ με την συμμετοχή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, θα επιλέξουν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι για τα επόμενα τρία χρόνια θα υπηρετούν στη νέα υπερεισαγγελία, που συστάθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, με μοναδικό σκοπό την πάταξη της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα