Τελική Εκδήλωση Δικτύου Αγωγής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας

28.05.2024 / 12:10
unnamed

«Συνδέσου και Μείνε Υγιής»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις», το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Αχαΐας διοργανώνουν την Τελική Εκδήλωση του Δικτύου Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας με τίτλο «Συνδέσου και Μείνε Υγιής», την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 στο αμφιθέατρο του ΜΕΤ Πανεπιστημίου Πατρών στην Πάτρα. 

Τη φετινή σχολική χρονιά, συμμετείχαν στο Δίκτυο «Συνδέσου και Μείνε Υγιής» 400 μαθητές Δημοτικού και 22 εκπαιδευτικοί από 8 Σχολικές μονάδες του Νομού Αχαΐας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν το 2ο Δημοτικό Σχ. Πατρών (Στρούμπειο), 45ο , 47ο, 49ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, το 9ο Δημοτικό Σχ. Αιγίου, το Δημοτικό Σχολείο Ροϊτίκων, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών.

Οι μαθητές & οι μαθήτριες με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, θα συναντηθούν στην τελική εκδήλωση, προκειμένου να παρουσιάσουν μέσα από επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων, ψηφιακές δημιουργίες e-book, escape rooms, θεατρικά & μουσικοκινητικά δρώμενα, ταινίες μικρού μήκους με μηνύματα για τον διαδικτυακό εκφοβισμό αλλά και διασκευές τραγουδιών ό,τι βίωσαν τη φετινή χρονιά. 

Απώτερος σκοπός του Δικτύου «Συνδέσου & Μείνε Υγιής», ήταν η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση και εκπαίδευση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για το Διαδίκτυο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης του Διαδικτύου στην υγεία όπως ο εθισμός, ο εκφοβισμός, η αποξένωση, ο μη σεβασμός της προσωπικότητας, της ιδιωτικότητας, του απόρρητου και των προσωπικών δεδομένων των ατόμων. Παράλληλα,   υπογραμμίστηκαν και οι θετικές επιπτώσεις της ορθής χρήσης του Διαδικτύου. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα