Τελικά ήταν… έτσι: Το γούρι με τη Μαντώ Μαυργένους εξαντλήθηκε – Η ανακοίνωση από το Μουσείο Μπενάκη

23.03.2021 / 22:47
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 3

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος με το γούρι με την Μαντώ Μαυρογένους στο οποίο αναγράφονται οι εξής λέξεις: «υγεία, κ…λα, επανάσταση».

Η έμπνευση προήλθε από την διάσημη προπαγανδιστική αφίσα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ‘We Can Do it’ κεντρικό μήνυμα της οποίας ήταν η γυναικεία χειραφέτηση. Πρόκειται για μια αφίσα που έχει χρησιμοποιηθεί υπό διάφορες μορφές, αμέτρητες φορές, από τη σύγχρονη pop κουλτούρα για να επικρατήσει στη συνέχεια ως φεμινιστικό σύμβολο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μουσείου, το εν λόγω γούρι κανένα συσχετισμό δεν έχει -ούτε και αυτή η πρόθεση υπήρξε- με τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 200 ετών της ελληνικής επανάστασης του 1821

Σε κάθε περίπτωση, τα συγκεκριμένα γούρια έχουν εξαντληθεί, δεν είναι πια διαθέσιμα και ούτε απ’ ο, τι φαίνεται δεν θα θα διατεθούν ξανά στο Πωλητήριο του Μουσείου.

Αργά το απόγευμα το Μουσείο Μπενάκη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, πρώτο στην Ελλάδα και με συνεχή παρουσία για πάνω από 40 χρόνια, άνοιξε από νωρίς τον δρόμο σε νέους σχεδιαστές και σε σύγχρονους καλλιτέχνες, με πολλούς από τους οποίους διατηρεί σταθερή συνεργασία.

 Χωρίς να παρεμβαίνει στα έργα τους, πόσω μάλλον να τα λογοκρίνει, το Πωλητήριο παραμένει δεκτικό στις δημιουργικές θεωρήσεις των καλλιτεχνών που φιλοξενεί, πράγμα που συνέβη και στην περίπτωση του αντικειμένου που κυκλοφόρησε ως πρωτοχρονιάτικο γούρι τον Δεκέμβριο του 2020 και που το τελευταίο εικοσιτετράωρο πυροδότησε συζητήσεις σε μερίδα του κοινού.

 Το αντικείμενο αυτό, που σχεδιάστηκε από τη δημιουργική ομάδα Β612 και κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό (40 κομμάτια), περιλαμβάνει μια φράση που αποτελεί εδώ και χρόνια το γνωμικό των Β612. Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω γούρι έχει αυτή την στιγμή εξαντληθεί».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα