Παρασκευή, 15.10.2021, 4:25 πμ

Τελευταίο μπάνιο για 12 – Ο τραγικός απολογισμός της φετινής σεζόν σε Πάτρα, Ρίο και Αιγιάλεια

26.09.2021 / 12:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
PNIGMOI

ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
[email protected]

Τραγικός είναι ο απολογισμός του φετινού καλοκαιριού στις θάλασσες της Αχαΐας καθώς αρκετοί ήταν οι συνάνθρωποί μας οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους απολαμβάνοντας το μπάνιο τους. Την τελευταία τους βουτιά έκαναν κατά τους τρεις θερινούς μήνες 12 άνθρωποι. Πέντε εξ’ αυτών πνίγηκαν σε παραλίες δικαιοδοσίας Πατρών, 2 σε θάλασσες του Ρίου και πέντε ακόμα στην Αιγιάλεια.
Αρκετά ήταν επίσης τα περιστατικά κατά τα οποία λουόμενοι παρασύρθηκαν από τα δυνατά ρεύματα με αποτέλεσμα να αδυνατούν να βγουν στην στεριά και να απαιτηθεί η συνδρομή του Λιμενικού, των ναυαγοσωστών ή εθελοντών πολιτών για να τους σώσουν. Σε ένα από αυτά τα περιστατικά, στο Ρίο, επενέβη η το Λιμενικό σώζοντας τον κολυμβητή που κινδύνεψε.
Ηλικιωμένοι αλλά και νέοι
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει σήμερα ο «Ν», οι συμπολίτες που έχασαν φέτος το καλοκαίρι τη ζωή τους στη θάλασσα είναι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, ωστόσο δεν έλειψαν και οι νεώτεροι ηλικίας άνθρωποι. Με τον νεώτερο να είναι 63 ετών και τον μεγαλύτερο 84. Οι περιπτώσεις σχετίζονται είτε με παθολογικά αίτια, κάποια ανακοπή καρδιάς κτλ., ή υπερτίμηση των δυνατοτήτων από τους κολυμβητές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν από τα βαθιά. Οι πνιγμοί στην ευρύτερη περιοχή δικαιοδοσίας του Λιμενικού Πατρών αυξήθηκαν κατά μια από πέρυσι αφού το 2020 χάθηκαν 4 ζωές ενώ φέτος 5.
Τί κατέγραψε το Λιμενικό
Ο «Ν» σας παρουσιάζει σήμερα το πώς καταγράφηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού σώματος οι περισσότεροι από αυτά τα περιστατικά τα οποία καταγράφηκαν σε Νιφορέικα, Μονοδένδρι, Διγελιώτικα, Πλαζ Πατρών, Διακοπτό, Τσουκαλέικα, Καστελόκαμπο, Σελιανίτικα, Άκολη και Καλόγρια.
26/6
-Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, 75χρονος, από τη θαλάσσια περιοχή Νιφορέικων Δυτικής Αχαΐας. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

-Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, 71χρονος, από τη θαλάσσια περιοχή του Μονοδενδρίου Πατρών. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

1/7
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 84χρονη, από τη θαλάσσια περιοχή «Διγελιωτίκων» Δ. Αιγιαλείας.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

5/7
-Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της πλαζ Πατρών, 78χρονη ημεδαπή.
Η ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

6/7
-Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Διακοπτού, 82χρονη ημεδαπή.
Η ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Νοσηλευτική Μονάδα Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

9/7
-Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «Τσουκαλεϊκων» Ν. Αχαΐας, 68χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

11/7
-Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή «Καστελοκάμπου» Δυτικής Αχαΐας, 65χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

-Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την ελεύθερη παραλία «Σελιανιτίκων» Δ. Αιγιαλείας, 77χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας Νοσηλευτική Μονάδα Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας διενεργείται προανάκριση.

17/8
-Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «Άκολη», 63χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας/Νοσηλευτική Μονάδα Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

18/8

  • Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία «Καλόγρια» Αχαΐας, 63χρονος ημεδαπός.
    Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

(Από την εφημερίδα «Νεολόγος» Πατρών)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα