Τείχος ανοσίας μέσω εμβολίων: Στο 60% η χώρα, στο 41% η Αχαΐα

23.08.2021 / 21:58
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 71

Στο 41% φτάνει πλέον το τείχος της ανοσίας στην Αχαΐα μετά την σημαντική πτώση που σημείωσαν οι εμβολιασμοί, κατά την διάρκεια του διμήνου Ιουλίου και Αυγούστου.

Απέχουμε έτσι σε μεγάλο βαθμό από το 80% που θα πρέπει να πιάσουμε πλέον μετά και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, για να πετύχουμε το τείχος της ανοσίας, με τους εμβολιασμένους να θωρακίζουν τον πληθυσμό.

Σε επίπεδο πανελλήνιο τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλύτερα. Έχουμε φτάσει το 60%, κάτι που σημαίνει ότι απέχουμε αρκετά από το τείχος της ανοσίας που θα μας φέρουν τα εμβόλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του καλοκαιριού ο ρυθμός των εμβολίων ήταν τέτοιος που δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεωρούσαν ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είχαμε φτάσει το 75% με 80% του πληθυσμού που θα είχε εμβολιαστεί, δηλαδή και με τις δύο δόσεις των εμβολίων.

Όμως οι ανεμβολίαστοι έδειξαν επιμονή στην στάση τους, ενώ από την άλλη η χαλαρότητα του καλοκαιριού μείωσε τον καταιγιστικό ρυθμό των εμβολίων, σε σημείο τέτοιο που πλέον για να φτάσουμε το τείχος της ανοσίας θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα.  Αν μέχρι τότε δεν έχει βγει κάποια άλλη μετάλλαξη που δεν πιάνεται από τα εμβόλια…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα