Τεχνητή νοημοσύνη και… μια γκαντεμιά που βγήκε σε καλό

09.12.2023 / 10:30
most-innovative-companies-ai-machine-learning-update

του: ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΤΡΙΤΣΗ

Όλοι μιλάνε πια για την περίφημη τεχνητή νοημοσύνη. Την έμαθε και η γιαγιά μου. Ό,τι δεν καταλαβαίνει το λέει τεχνητή νοημοσύνη. Αλλά ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μας έκανε ένα δώρο που από έφηβοι ονειρευόμαστε, δεν το περίμενα. Δηλαδή να βλέπουμε μια ωραία κοπέλα και χωρίς να κουραστούμε καθόλου να μας τη γδύνει η τεχνητή νοημοσύνη, με μια εφαρμογή, με το πάτημα ενός κουμπιού… Ποιος να τό ’λεγε!

Βέβαια, δε βλέπουμε την ίδια την κοπέλα, αλλά κάποιο άλλο σώμα με τις ίδιες αναλογίες που θα κολλάει κάτω από το κεφάλι της. Μέχρι τώρα το λέγαμε απλά photoshop˙ τώρα το λέμε τεχνητή νοημοσύνη! Πρώτοι πελάτες οι μαθητές των σχολείων που φωτογραφίζουν τις συμμαθήτριές τους και με τη μαγική εφαρμογή της “τεχνητής νοημοσύνης” τις βλέπουν γυμνές σε ένα λεπτό. Έτσι κι αλλιώς, όταν ήμασταν στο σχολείο, με τη φαντασία μας βλέπαμε τις συμμαθήτριες όπως θέλαμε. «Δε φταις εσύ, η φαντασία μου τα φταίει», που λέει και το άσμα. Τώρα τις βλέπουν… με προσομοίωση! Και τις κυκλοφορούν και στο διαδίκτυο, αν θέλουν. Τη σοβαρότητα του θέματος ανέδειξε ο Ευαγγελάτος στο MEGA. Αλλά φρόντισε να μας ησυχάσει. Κάθε σχολείο πλέον έχει και τον ψυχίατρό του. Και έτσι οι δράστες θα πηγαίνουν κατευθείαν στον ψυχίατρο. Λες και χρειαζόταν ψυχίατρος για να ξέρει ο μαθητής ότι αυτό που κάνει είναι κακό. Κάκιστο. Τερατώδες!

Τι να σας πω, ορισμένες φορές νοσταλγώ τον Παπαγιαννόπουλο και τον Τσαγανέα στο «Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο». Ακόμη και τον Πάτρα, τον δικό μου Γυμνασιάρχη στο Β’ Γυμνάσιο Αρρένων, για να τους βάλει «τεχνητή νοημοσύνη» σε χρόνο μηδέν… Άκου ψυχίατρος!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα