Εντός της ημέρας αναμένεται η απολογία του σταθμάρχη, ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία την Πέμπτη και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Σάββατο (4/3) στον ανακριτή.
«Από ανθρώπινη πλευρά είναι πραγματικά συντετριμμένος. Ο άνθρωπος αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στα πλαίσια που του αναλογεί, αλλά όπως είπα και σε συναδέλφους σας, αυτό το οποίο μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος, γιατί εδώ πέρα υπάρχει ένα δάσος ευθυνών. Το δικό μας μερίδιο το λαμβάνουμε από εκεί και πέρα είναι δουλειά της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Είμαι σίγουρος, πεπεισμένος» είχε πει προ ημερών ο συνήγορός του, Στέφανος Πατζαρτζίδης.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η μοιραία αμαξοστοιχία κινούνταν για περισσότερο από 16 λεπτά σε λάθος γραμμή και ο σταθμάρχης πόρων είχε ενημερώσει τον συνάδερφό του ήδη από τις 23.05 πως η εμπορική αμαξοστοιχία είχε καθοδική πορεία προς Αθήνα.
57 οι νεκροί της τραγωδίας
Τραγικός είναι ο απολογισμός του χειρότερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην ιστορία της χώρας. Πενήντα επτά οι νεκροί, 48 οι τραυματίες που εξακολουθούν να νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 7 διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Δεκάδες οικογένειες θρηνούν και κηδεύουν τους δικούς τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή τόσο ξαφνικά και άδικα. Χθες, Παρασκευή έγινε η κηδεία της 34χρονης Αθηνάς από την Κατερίνη. Σήμερα η 23χρονη Ιφιγένεια, η νεαρή φοιτήτρια θα κηδευτεί στα Γιαννιτσά.