Τέμπη: Αποκάλυψη ΑΝΤ1 για το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος 

01.03.2024 / 21:15
pa 20

«Εγώ έκανα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό ότι εκείνος εκτέλεσε αυτό το μπάζωμα και έλαβα απάντηση ότι “εγώ εκτέλεσα εντολές, και οι εντολές ήρθαν από τον κ.Τριαντόπουλο”. Έγιναν δύο συνεδριάσεις και μετά μου δόθηκε αυτή η εντολή», δήλωσε η Μαρία Καριστιανού. Ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε την εξώδικη απάντηση του Κώστα Αγοραστού, στην οποία κάνει αναφορά η Μαρία Καριστιανού.

Τον Αύγουστο του 2023, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας φωτογραφίζει τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου (που προΐστατο ο τότε υφυπουργός  παρά τω Πρωθυπουργό)  ως εκείνα που αποφάσισαν το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος, χωρίς όμως να κατονομάζει τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο: «Η περιφέρεια Θεσσαλίας και οι λοιπές αρμόδιες Αρχές… συμμορφούμενες με την ισχύουσα νομοθεσία ακολούθησαν τα όσα καθορίζονται από τις διατάξεις των νόμων και την 4η έκδοση ειδικού σχεδίου διαχείρισης Ανθρώπινων απωλειών – στο οποίο και σας παραπέμπω – υπό την καθ όλα νόμιμη καθοδήγηση του γ.γ Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος και προΐσταται -ήταν άλλωστε παρών κατά την κρίση-τραγωδία-σύμφωνα με τα ισχύοντα»

Μετά από ερώτηση της Ελληνικής Λύσης για το θέμα, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  Χρήστος Τριαντόπουλος στην ολομέλεια της βουλής, ήταν κατηγορηματικός ότι δεν έδωσε καμία εντολή να μπαζωθεί το σημείο του δυστυχήματος

«Δεν έδωσα εντολές για κάτι, δεν είχα τέτοιο ρόλο, αρμοδιότητα, δεν συμμετείχα σε συνεδριάσεις συντονιστικού, δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του κ. Αγοραστού, το έχει δηλώσει κι ο ίδιος. Ήμουν εκεί να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν δύσκολη κατάσταση, με σεβασμό γονείς και δικαιοσύνη που θα ρίξει φως σε όλα, με μέλημα το ποτέ ξανά από σύνθημα πραγματικότητα»,  ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, για το αυθαίρετο μπάζωμα ο συντονιστής πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας φέρεται να έχει καταθέσει ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένη απόφαση του συντονιστικού οργάνου για επίστρωση του σημείου αλλά αυτό κατέστη αναγκαίο προκειμένου να ισοπεδωθούν οι εδαφικές ανωμαλίες ώστε οι γερανοί να επιχειρούν χωρίς κίνδυνο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα