Ταξίδι στην Κεφαλλονιά: Η πρωταγωνίστρια του Ιονίου

09.08.2022 / 10:57
56_1954292566-1024x682

Κεφαλλονιά, το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου, είναι από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και όχι άδικα. Με θαλάσσιο πλούτο, αφού στα νερά βρίσκουν καταφύγιο οι σπάνιες χελώνες καρέτα-καρέτα και οι επίσης σπάνιες φώκιες μονάχους-μονάχους, αλλά και πολλά καλούδια από τη μάνα γη, όπως το ξακουστό κρασί ρομπόλα.

Το κοσμοπολίτικο Αργοστόλι είναι η πρωτεύουσα, με δεκάδες μαγαζιά να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των τουριστών που επισκέπτονται πρώτη φορά το νησί. Αν και το Αργοστόλι καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τον σεισμό του 1953, εξακολουθούν να υπάρχουν σημεία που αποπνέουν την παλιά βενετσιάνικη αρχιτεκτονική. Η αρχαία πόλη Κράνη με τα κυκλώπεια τείχη, το Λιθόστρωτο (ο κεντρικός εμπορικός πεζόδρομος), η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη με σπάνια συλλογή από βιβλία και χειρόγραφα είναι μερικά μόνο από τα μέρη που κάνουμε στάση.

Σήμα κατατεθέν του νησιού το όμορφο Ληξούρι, που παρά το μεγάλο πλήγμα από τον σεισμό του ’53, ξαναχτίστηκε με σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, με την πλατεία με τον περίφημο φίκο να αποτελεί σημείο συνάντησης. Μία βόλτα από το Μοναστήρι στα Κηπούρια είναι απαραίτητη, καθώς εκεί απολαμβάνουμε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα.

Το υπέροχο Φισκάρδο μάς περιμένει! Επιβλητικά αρχοντικά, με κομψά μπαλκονάκια, παλιές διώροφες κατοικίες μάς ταξιδεύουν σε άλλη εποχή… σε εκείνη του ποιητή Νίκου Καββαδία του οποίου ο οικισμός είναι τόπος καταγωγής.

Στο βόρειο τμήμα του νησιού, χτισμένη αμφιθεατρικά στην ομώνυμη χερσόνησο, η όμορφη Ασσος δεσπόζει. Αραιά δομημένη, με παραδοσιακό χρώμα, σε ένα εντυπωσιακό τοπίο, μαγνητίζει με τη γαλήνη και την απλότητά της.

Στο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης

Ενα από πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα είναι το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη διαστάσεων 40 x 50 μ. και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια και μακρύς υπόγειος διάδρομος επιτρέπουν την επίσκεψη στο σπήλαιο. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μ. έως 30 μ. Σταλακτίτες με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα