Ταξίδι στα νησιά με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

11.05.2021 / 22:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 21

Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορονοϊού θα μπορούν οι πολίτες να ταξιδεύουν στα νησιά από την Παρασκευή 14 Μαΐου.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων έχει «κλειδώσει» από τους ειδικούς η σύσταση προς την κυβέρνηση για να υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα στις μετακινήσεις προς τα νησιά, σε σχέση με την ενδοχώρα.

Έτσι, λοιπόν, για τα ταξίδια στα νησιά – σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ- θα απαιτείται είτε το πιστοποιητικό του εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ κορονοϊού όπως το μοριακό, το rapid ή το self tets.

Κατά τις πρώτες ημέρες τα αρνητικά τεστ θα πιστοποιούνται με έγγραφη δήλωση ενώ στη συνέχεια σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα λειτουργήσει ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση σκοπεύει να εισηγηθεί στην επιτροπή των ειδικών την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους εμβολιασμένους.

Η πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των γυμναστηρίων είναι η 24η Μαΐου και όχι η 17η, όπως αρχικά αναμενόταν.

Παράλληλα, δύσκολο είναι να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης εντός του μήνα, με το συγκεκριμένο μέτρο να επαναξιολογείται τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα