Τάσος Σταυρογιαννόπουλος: Πως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν 148 νέα τμήματα ολοήμερου σχολείου στην Αχαΐα

19.07.2022 / 19:28
1549523

Στο πλαίσιο της πιλοτικής επέκτασης του ολοήμερου προγράμματος για το 50% των σχολείων μέχρι τις 5:30 μ.μ. ,που εξαγγέλθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση και ψηφίστηκε στη Βουλή ο απερχόμενος Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Αναστάσιος Σταυρογιαννόπουλος απέστειλε σήμερα την εισήγησή του για τη λειτουργία από την έναρξη του νέου σχολικού έτους 124 τμημάτων Δημοτικών Σχολείων και 24 τμημάτων Νηπιαγωγείων.

Τα τμήματα αυτά θα λειτουργούν με το νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει επιπλέον δύο διδακτικές ώρες. Προτάθηκαν για να λειτουργήσουν με το νέο τρόπο λειτουργίας όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Αχαΐας, που είχαν τις προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών και δημιουργία τμήματος ή τμημάτων μέχρι τις 4:00 μ.μ.

Στην εισήγηση, πέραν από τα σχολεία της Πάτρας συμπεριλαμβάνονται όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων (ακόμη και τα ολιγοθέσια), όπως επίσης και τα περισσότερα του Δήμου Ερυμάνθου και του Δήμου Αιγιαλείας, καθώς και ένα ειδικό σχολείο, προκειμένου να ενισχυθεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Με αυτόν τον τρόπο καλύπτεται το 100% των ενδεχόμενων αναγκών για φοίτηση στα ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία μέχρι τις 5:30 μ.μ. Αντίστοιχα στα Νηπιαγωγεία έχουν προταθεί 3 τμήματα στην Αιγιάλεια και 21 στην Πάτρα. Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται γύρω στις 25 Ιουλίου, προκειμένου να υπάρξει η σχετική ετοιμασία λειτουργίας τους για το νέο σχολικό έτος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα