Tάρτα με κρέμα και φρούτα

12.05.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tarta-frouta-500-960x480

Μία υπέροχη συνταγή, του Πέτρου Συρίγου, για γλυκό με φρούτα εποχής, που θα λατρέψετε όλοι.

Υλικά

320 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
220 γραμμ. βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια
4 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
1 κρόκος αβγού
2 φάκελοι κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
800 ml γάλα

Για το γαρνίρισμα
Φρέσκα φρούτα
100 γραμμ. μύρτιλα
100 γραμμ. φράουλες
100 γραμμ. ανανάς φρέσκος ή κονσέρβα
100 γραμμ. ακτινίδια ή μανταρίνια

Διαδικασία

Βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη σε ένα πολυμηχάνημα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, κόβετε σε κυβάκια το παγωμένο βούτυρο, βάζετε τη μισή ποσότητα και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα. Επειτα βάζετε την υπόλοιπη ποσότητα βουτύρου και χτυπάτε πάλι για λίγο.

Προσθέτετε το νερό και ανακατεύετε. Αλευρώνετε την επιφάνεια στον πάγκο και μεταφέρετε εκεί τη ζύμη, ζυμώνετε, ώστε να γίνει μια μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνετε 15 λεπτά να μαλακώσει, ώστε να μπορέσετε να την ανοίξετε.

Τοποθετείτε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και την ανοίγετε με τον πλάστη. Μεταφέρετε σε μια ταρτιέρα 26-28 εκ. Πατάτε με τα δάχτυλα τη ζύμη μέχρι τα τοιχώματα. Την τρυπάτε με ένα πιρούνι παντού.

Βάζετε μια μεμβράνη και ένα βάρος από πάνω, π.χ. φασόλια. Την τοποθετείτε και πάλι στο ψυγείο για λίγο και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175° C. Οταν είναι έτοιμος ο φούρνος, βάζετε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ένα βάρος από πάνω. Ψήνετε για 20 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρείτε το βάρος και τη λαδόκολλα και αλείφετε με έναν κρόκο αβγού με πινέλο και ψήνετε για άλλα 2-3 λεπτά στους 180° C.

Ετοιμάζετε τους 2 φακέλους της κρέμας με γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Οταν η ζύμη της τάρτας κρυώσει εντελώς, απλώνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής επάνω της ομοιόμορφα. Προσθέτετε τα φρούτα με διακοσμητικό τρόπο πάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μόλις τελειώσετε, βάζετε την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες πριν τη σερβίρετε. Την κόβετε σε τρίγωνα και μπορείτε να τη γαρνίρετε επιπλέον στο πιάτο με λίγο δυόσμο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα