Ταχυμεταφορές: Kατά 80% αυξήθηκαν οι παραγγελίες ενόψει εορτών!

12.12.2020 / 18:14
courier

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με απίστευτες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί στις παραδόσεις παραγγελιών από εταιρείες ταχυμεταφορών λόγω του γενικού απαγορευτικού. Είναι χαρακτηριστικό πως πολλοί είναι εκείνοι που παραγγέλνουν προϊόντα από τα κλειστά καταστήματα που διαθέτουν e-shop και αυτά φτάνουν ακόμη και μετά από… δύο εβδομάδες!

Τι συμβαίνει και παρατηρούνται οι τεράστιες καθυστερήσεις με τις εταιρείες ταχυμεταφοράς; «Είναι όλοι εν δυνάμει πελάτες εταιρειών ταχυμεταφορών», λένε πηγές από εταιρείες ταχυμεταφοράς, με την ACS να τονίζει πως αυξήθηκαν οι παραγγελίες της την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου κατά 80(!)% σε σχέση με το ίδιο διάστημα την περσινή περίοδο.
Από την έναρξη του lockdown ανέστειλε τη φυσική του λειτουργία του ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός καταστημάτων του λιανικού εμπορίου. Συγκεκριμένα, ανάμεσα σε άλλα: καταστήματα του λιανικού εμπορίου ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, εξοπλισμού ήχου και εικόνας, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, επίπλων, φωτιστικών, βιβλίων, χαρτικών ειδών, εγγραφών μουσικής και εικόνας, αθλητικού εξοπλισμού, παιχνιδιών κάθε είδους, ενδυμάτων, υποδημάτων και δερμάτινων ειδών, καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών, χαλιών, κιλιμιών, λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών, ρολογιών και κοσμημάτων.

Ωστόσο, αυτά τα καταστήματα μπορούσαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους προσφέροντας τα προϊόντα τους με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop, τηλεφωνικές παραγγελίες κτλ.).

Στο lockdown του Μαρτίου οι καταναλωτές είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν με φυσική παρουσία ορισμένα από αυτά τα προϊόντα από τα καταστήματα super market, τα οποία παρέμεναν ανοικτά, όπως και σε αυτό το lockdown. Τώρα όμως, λόγω απόφασης της κυβέρνησης, τα super market δεν επιτρέπεται να πωλούν στα καταστήματα παιχνίδια, βιβλία, ρούχα, υποδήματα, ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές, είδη για την κουζίνα, τα οποία πωλούνται πλέον και από τα super market, μόνο μέσω των e-shop τους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέρος του συγκεκριμένου τζίρου των super market να καταλήγει πάλι στα e-shop των καταστημάτων που αναφέρθηκαν παραπάνω. Κάτι που σημαίνει περισσότερες αποστολές για τις εταιρείες ταχυμεταφορών. Άλλη μια διαφορά, σε σχέση με το lockdown του Μαρτίου, είναι ότι πλέον παραμένουν σε λειτουργία οι εταιρείες, η βιομηχανία και χονδρεμπόριο και επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα και του δευτερογενούς τομέα. Όλοι εν δυνάμει πελάτες των εταιρειών ταχυμεταφορών.
Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν παρατηρείται η σημαντικότατη αύξηση της ζήτησης των υπηρεσιών των εταιρειών ταχυμεταφορών και μάλιστα συνυπολογίζοντας το διάστημα της περιόδου που διαρκεί το Black Friday και των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα