Τάμπλετ στους μαθητές της Ηλείας που κάνουν τηλεκπαίδευση στο κρύο με κινητό

26.11.2020 / 15:48
798785bbc574aa56726690bb066c7176_XL

Μια ιδιαίτερη μέρα για τον Δήμο Πύργου και τη μαθητική κοινότητα ήταν η Πέμπτη  καθώς πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο αρχικά η παραλαβή και έπειτα η παράδοση 200 τάμπλετ για να καλυφθεί μέρος των αναγκών των μαθητών του δήμου. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι εικόνες των μικρών μαθητών στο χωριό Πεύκη του νομού Ηλείας που έκαναν τηλεκπαίδευση στο καφενείο του χωριού με κινητά, έκαναν το γύρο της χώρας.

Τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση, ούτε στο ίντερνετ, ούτε σε σταθερό υπολογιστή, ούτε σε λάπτοπ, ούτε σε τάμπλετ. Αναγκάζονται να καθίσουν έξω από το καφενείο του χωριού (αφού είναι κλειστό λόγω lockdown), που είναι το μοναδικό οίκημα στο χωριού που έχει ίντερνετ, μέσα στο κρύο και να προσπαθούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα Webex του υπουργείου Παιδείας μέσω κινητού.

Ο πρόεδρος της κοινότητας απηύθυνε έκκληση να λυθεί το πρόβλημα, ενώ το γεγονός προκάλεσε και την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για κυβερνητική κατάντια.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πύργου, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία θα μοιράσει 200 τάμπλετ σε μαθητές της περιοχής, αναφέρονται τα εξής:

«Η δέσμευση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για νέες άμεσες και βέβαια ιδιαίτερα σημαντικές κινήσεις παρέμβασης, ώστε να λυθεί και σε άλλα παιδιά το πρόβλημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας μαθητών, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, έγινε πράξη μόλις σε λίγες μέρες. Χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά όλων όσοι εργάστηκαν με συνέπεια, ώστε να παραδοθεί πλέον στους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας κ. Κλάδη και κ. Φωτεινόπουλο αντίστοιχα, πολύτιμος υλικοτεχνικός εξοπλισμός για τα παιδιά των σχολείων που έχουν πραγματική ανάγκη. Παρόντες επίσης ήταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Παπαδημητρίου και οι πρόεδροι των Δημοτικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας επιτροπής παιδείας κ. Αχτύπης και κ. Τζουανόπουλος αντίστοιχα.

Μετά λοιπόν την απόφαση του Δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, οι Δημοτικές Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας προέβησαν γρήγορα στην προμήθεια από 100 τάμπλετ η καθεμία (σύνολο 200) για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων αντίστοιχα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πύργου.

Η διανομή στις σχολικές μονάδες γίνεται σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αφορούν τις αντίστοιχες επείγουσες ανάγκες των σχολικών μονάδων τους, σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Κατά την παράδοση των tablet, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες, υπογράφεται από κάθε Διευθυντή Πρωτόκολλο παραλαβής και τα tablet εγράφονται υποχρεωτικά στο βιβλίο κινητής-ακίνητης περιουσίας της κάθε σχολικής μονάδας.

Για την χορήγηση των tablet στους μαθητές, η όλη διαδικασία υλοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του εποπτεύοντος Υπουργείου Παιδείας – ήτοι η υποβολή αίτησης από τους ενδιαφερόμενους γονείς- κηδεμόνες στη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η υπογραφή Υπεύθυνης Δήλωσης για όσους από αυτούς επιλεγούν να παραλάβουν συσκευή.

-«Έχουμε τονίσει από την αρχή της θητείας μας ότι προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε και τις δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία για την εκπαιδευτική δραστηριότητα. Δυστυχώς υπάρχει τρομερή έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής κυρίως σε τάμπλετ αλλά και συνδέσεις διαδικτύου στα σπίτια πολιτών» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος. «Ο Δήμος ως κοινωνικός φορέας δείχνοντας την ευαισθησία που πρέπει, αξιοποιώντας και τις έκτακτες επιχορηγήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για τις συνέπειες της πανδημίας, έδωσε αμέσως προτεραιότητα στους μαθητές. Κατόπιν διαγωνισμού προβήκαμε στην αγορά 200 τάμπλετ τα οποία αρμοδίως διαβιβάζουμε στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Είμαστε εδώ για προσφορά. Αυτή την ώρα της «μάχης» θα κριθούμε όλοι το πόσο δουλέψαμε και πόσο προσφέραμε. Σαφέστατα και δεν  καλύπτουμε όλες τις ανάγκες, δεν είναι όμως και δική μας ευθύνη, αφού οι Δήμοι επισήμως δεν περιλαμβάνονται σε αυτή τη διαδικασία. Εμείς πάντως, επικουρικά, στο πλαίσιο μιας κοινωνικής αλληλεγγύης, παίρνουμε την πρωτοβουλία και παρεμβαίνουμε.

Ο Δήμος έχει ένα καινούργιο πρόσωπο. Αυτή την ώρα πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και κυρίως τη νεολαία μας που καμία ευθύνη δεν έχει γι’ αυτή την κρίση στη χώρα μας. Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία την εκπαιδευτική κοινότητα. Είμαστε από τους πολύ λίγους Δήμους που ξεκινήσαμε αμέσως αυτή την συνεργασία.  Δεν το κάνουμε για τα εύσημα, αλλά να αποδείξουμε ότι η αυτοδιοίκηση είναι ένας καταξιωμένος λαϊκός θεσμός, δίπλα στον άνθρωπο που πάντα σκέφτεται τον πολίτη. Το μήνυμα είναι ένα: «Δεν είστε μόνοι μας. Είμαστε κι εμείς εδώ».

-Ο αντιδήμαρχος Παιδείας  Γιάννης Παπαδημητρίου στις δηλώσεις του τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα στους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα.  «Προσφέρουμε αυτά τα τάμπλετ σε μαθητές που έχουν πραγματική ανάγκη για να έχουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες στην εκπαίδευση. Αποδεικνύουμε, σε συνεργασία πάντα με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ότι ο Δήμος είναι πάντα κοντά στα προβλήματα των μαθητών. Δεν λύνουμε βέβαια εξ’ ολοκλήρου το πρόβλημα, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα ώστε τα παιδιά να έχουν καλύτερες ευκαιρίες για μάθηση. Σήμερα αισθανόμαστε πραγματικά υπερήφανοι, και δεν το λέω με την έννοια της έπαρσης και του εγωισμού, αλλά κοινωνικά υπερήφανοι».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα