Παρασκευή, 28.01.2022, 2:33 πμ

Τα τρία νέα μέτρα με «άρωμα»… Μαρτίου, που εξετάζει η κυβέρνηση

13.11.2020 / 8:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Daily life in the city, during the outbreak of the novel Coronavirus (COVID-19) Pandemic in Athens Greece on April 9, 2020. Greece is on the eighteenth day of a strict nationwide lockdown seeking to halt the spread of the COVID-19 infection caused by novel coronavirus, with excursions from the home limited to attending work, buying food, visiting the doctor, walking the dog or going for a solitary jog./ Καθημερινότητα στην πόλη, στην περιόδο της Πανδημίας του νέου κορωναϊού (COVID-19), Αθήνα, 9 Απριλίου, 2020. Η Ελλάδα βρίσκεται στην δέκατη όγδοη ημέρα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιδιώκοντας να σταματήσει η εξάπλωση της μόλυνσης από τον κοροναϊό COVID-19, με εξαίρεση την έξοδο για και απο το χώρο εργασίας, αγορές τροφίμων, επίσκεψη σε γιατρό και φαρμακείο ή βόλτα κατοικίδιου και προσωπική άσκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, υπάρχουν τρία νέα μέτρα στο τραπέζι που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση αν η εικόνα συνεχιστεί έτσι και τις επόμενες ημέρες παρά το lockdown.

Αρχικά να σημειωθεί πως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αλλά και τους επιστήμονες δεν περιμένουμε μείωση κρουσμάτων μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδα. Σύμφωνα με τον σταθμό, υπάρχει περίπτωση να δούμε ακόμα και μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από τον εφιαλτικό αριθμό των 3.316 που είδαμε την Πέμπτη, 12.11.2020, ο οποίος συνοδεύτηκε από ακόμη δύο θλιβερά ρεκόρ: Αυτά των περισσότερων νεκρών (50) και των περισσότερων διασωληνωμένων (310) από ποτέ.

Τα τρία νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι τα εξής

– Το πρώτο μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι πιο σκληρή απαγόρευση κυκλοφορίας, για παράδειγμα τις πρωινές ώρες, αλλά και το σενάριο για ένα καθολικό lockdown και ολοκληρωτική απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ. 

– Ένα ακόμα μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι αυστηρό όριο τηλεργασίας που θα φτάνει μέχρι και το 70%. Είναι αυτό που εφαρμόζουν και άλλες χώρες με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα. Θα εφαρμοστεί με σκοπό να περιοριστεί το πρωινό μποτιλιάρισμα αλλά και ο συνωστισμός σε χώρους εργασίας.

– Όσον αφορά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στο επόμενο σενάριο θα κλείσουν όλα τουλάχιστον για 15 μέρες. Αυτό εξάλλου άφησε ανοιχτό και ο Βασίλης Κικίλιας.

Όσο για τον χρονικό ορίζοντα; Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η χώρα μας δεν είναι εικόνα που δείχνει ότι μπορεί το lockdown να λήξει έστω μερικώς στο τέλος του μήνα, όπως έχει προγραμματιστεί. Όπως ανέφερε ο Γιάννης Χρηστάκος στο Mega: «Τα Χριστούγεννα θα είναι περίπου όπως είναι αυτές οι μέρες».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα