«Τα σπάει» στο real estate το Μεγανήσι Πωλήσεις ακινήτων και σκαφών σε καλές τιμές

05.08.2022 / 10:18
ma 19

Mε ταχύτατους ρυθμούς τρέχουν οι over the counter αγορές του νησιωτικού real estate της χώρας. Οι πλέον γνωστές και καθιερωμένες OTC αγορές είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Δύο νησιά όπου η αγορά ακινήτων δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη αγορά στην υπόλοιπη Ελλάδα και για αυτό η στήλη καθ’ υπερβολήν τις αποκαλεί OTC όπως αποκαλούνται οι συναλλαγές που γίνονται εκτός οργανωμένων αγορών.

Έχουμε όμως και δύο αναπτυσσόμενες αγορές real estate με χαρακτηριστικά OTC, καθώς οι συναλλαγές που γίνονται σε αυτές υπερτερούν θεαματικά έναντι του μέσου όρου της χώρας.

Δύο αγορές με ένα κοινό χαρακτηριστικό: Την περιορισμένη επιφάνεια των νησιών.

Το ένα -και αρκετά γνωστό- είναι η Αντίπαρος με τιμές στα ακίνητα αξιώσεων να συναγωνίζονται ή και να ξεπερνούν τη Μύκονο. Το δεύτερο νησί «που τα σπάει» στο real estate είναι το Μεγανήσι, που απέχει 20′ της ώρας από το Νυδρί της Λευκάδας και την Ιθάκη.

Για του λόγου το αληθές τον τελευταίο καιρό η Sotheby’s Greece πραγματοποίησε ορισμένες πωλήσεις στο Μεγανήσι σε νούμερα που εντυπωσιάζουν. Ξεχωρίζουν δύο: Τον Φεβρουάριο πούλησαν μια βίλα 245 τ.μ. σ’ έναν 50χρονο Σλοβάκο, έναντι 4,1 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, 17.734 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!

Μία εβδομάδα αργότερα, πάλι η Sotheby’s Greece, πούλησε σ’ έναν 55χρονο Λονδρέζο κατασκευαστή, ένα μοναδικής ομορφιάς υπόσκαφο στην τιμή ρεκόρ, τουλάχιστον για τη Λευκάδα και το Ιόνιο, των 5,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή πάνω από 14.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα