«Τα ΣΔΙΤ βασικός μοχλός ανάπτυξης δημοσίων έργων»

13.05.2021 / 22:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τσα 1

Κατά την ομιλία του στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων & Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Ορέστης Καβαλάκης, αναφέρθηκε στις δράσεις των ΣΔΙΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών του Φόρουμ και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καβαλάκης σημείωσε ότι η Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ εστιάζει τόσο σε στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις όσο και σε Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

«Θέλουμε να ξέρει ο επενδυτής πόσο γρήγορα μπορεί να προχωρήσει με την επένδυση του. Προωθούμε fast – track διαδικασίες», ανέφερε, ενώ για τον αναπτυξιακό νόμο επισήμανε: «Επικεντρωνόμαστε στη διαχείριση και γρήγορη υλοποίηση καίριων χειρουργικών επεμβάσεων. Θέλουμε ταχείς ρυθμούς για την υλοποίηση Επενδύσεων. Σχεδιάσαμε νέα καθεστώτα, δίνοντας όσα παραπάνω κίνητρα γίνεται».

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα αυξημένα τα ποσοστά ενίσχυσης στις Περιφέρειες. «Τα ΣΔΙΤ δεν είναι πλέον το παρασύνθημα, αλλά το κύριο σύνθημα» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «βασικό μοχλό ανάπτυξης δημοσίων έργων», είπε.

«Πρόκειται για μια win – win σχέση κράτους με τον ιδιώτη», προσέθεσε -μεταξύ άλλων- και συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά έργα ΣΔΙΤ υπό αξιολόγηση. Έχουμε εγκρίνει μια σειρά από έργα και δρομολογούμε το Κυβερνητικό Πάρκο».

Ανάμεσα στα άλλα, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο ΓΓ ΣΔΙΤ έκανε γνωστό πως υπάρχει και η δυνατότητα επιχορήγησης από το Ταμείο Ανάκαμψης κοινών δράσεων, οι οποίες γίνονται παράλληλα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα