Το έγραψε ο καλός συνάδελφος, Γιώργος Πλης, στα social media. Συμφωνούμε ευθέως με τη βάση της ανάρτησης –πλην κάποιων εκφράσεων που «σηκώνουν» μόνο τα social- και την αναδημοσιεύουμε.
Δύο χρόνια πριν «έφυγε» από τη ζωή ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ (δεν είχαν γίνει ακόμη Ντε Γκρες). Παρότι θεωρούσα και θεωρώ τους Βασιλείς γραφικές περιπτώσεις, είχα γράψει τότε το αυτονόητο:
«Ο «τέως» Βασιλιάς Κωνσταντίνος πέθανε μετά από νοσηλεία λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου. Είχε σταματήσει να είναι επικίνδυνος… για τη Δημοκρατία εδώ και καμιά πενηνταριά χρόνια. Ήταν απλώς ένας ηλικιωμένος άνθρωπος που μας θύμιζε γραφικές, αστείες εποχές με βασιλείς, άμαξες κτλ που πέρασε η χώρα. 82 ετών…απολύτως ακίνδυνος και πλήρης ημερών. Κανένας λόγος για κακίες και μισανθρωπιές».
Το θυμήθηκα γιατί διαβάζω και ακούω όλες αυτές τις ημέρες ανοησίες για τον Κώστα Σημίτη από ανόητους και ανόητες διαφόρων πολιτικών χώρων που τους ενώνει το «ανίκητο» νήμα της βλακείας και της μικρότητας.
Και επειδή η βλακεία δεν έχει ιδεολογίες αλλά διατρέχει με…εκπροσώπους της όλο το πολιτικό σύστημα, ας αφήσουμε τους βλάκες στην ανυπαρξία τους.