Τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι: Τι θα γίνει με μάσκες, εστίαση και self tests

07.07.2021 / 22:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Στιγμιότυπο από κατάστημα στην περιοχή του Θησείου, Τρίτη 6 Ιουλίου 2021. Εντείνεται αυτές τις ημέρες η συνεργασία στελεχών της κυβέρνησης με εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων της εστίασης για το μοντέλο λειτουργίας των κλειστών χώρων από 15 Ιουλίου και τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στη νέα αυτή φάση.
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Ν έα μέτρα εμφανίζονται να εξετάζουν κυβέρνηση και ειδικοί, με τους δεύτερους να καλούνται σε μία κρίσιμη σύσκεψη αύριο, με αντικείμενο την εισήγησή τους επ’αυτών, σε συνέχεια της αύξησης στα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με το Star, η πρώτη αλλαγή που έρχεται είναι η έμφαση στο testing, με δύο self tests την εβδομάδα – άρα και δύο δηλώσεις – για τους εργαζόμενους στην Αττική, τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές.

Δεύτερο ζήτημα που απασχολεί επιστήμονες και αρχές, κατά το ίδιο ρεπορτάζ, είναι το θέμα της χρήσης της μάσκας. Μέρος των ειδικών φέρεται να συζητά την επαναφορά της απόλυτης απαγόρευσης κυκλοφορίας χωρίς μάσκα, αν και μία ομάδα εντός της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων φαίνεται πως επιθυμεί τη διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος, υπό τον όρο ότι αυτό θα επιτηρείται αυστηρά.

Υπενθυμίζεται πως η τρέχουσα οδηγία για τις μάσκες επιτρέπει την αφαίρεσή τους, σε εξωτερικούς χώρους, εφόσον δεν υπάρχει συνωστισμός, και δεν αφορούσε σε σύσταση για το «τέλος» τους, όπως διευκρίνισε χθες και η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Παράλληλα με τα παραπάνω, στους κόλπους της κυβέρνησης ωριμάζει μια αλλαγή και σε σχέση με το καθεστώς για τους εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας, καθώς εξετάζεται, σύμφωνα πάντα με το Star, να επιτρέπεται η είσοδος σε αυτούς μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες.

Να έχουμε, δηλαδή, μόνο αμιγείς χώρους και όχι μικτούς, από τις 15 Ιουλίου, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Στους ανοιχτούς χώρους, πάλι, αλλά και στα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης, αναμένεται να υπάρξει κύμα σαρωτικών ελέγχων στην Αττική, τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές και με την πρώτη παράβαση οι επιχειρήσεις θα σφραγίζονται για μια βδομάδα. Με τρείς παραβάσεις θα μπαίνει οριστικό λουκέτο.

Οι οριστικές αποφάσεις για τα όποια μέτρα, θα ληφθούν σύντομα, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα