Τα μέτρα που ισχύουν την Πρωτοχρονιά – Πότε θα σταλεί η επόμενη σειρά SMS

29.12.2020 / 21:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 8

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν την Πρωτοχρονιά, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς τα μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα, ισχύουν και για την Πρωτοχρονιά.

Πιο συγκεκριμένα:

  • και την Πρωτοχρονιά γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν 2 οικογένειες και μέχρι 9 άτομα.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί παραμένει σε ισχύ, χωρίς εξαίρεση, τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
  • Όσον αφορά στους χώρους λατρείας, υπενθυμίζεται ότι ανήμερα την Πρωτοχρονιά επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας παρουσία πιστών, τηρουμένης της αναλογίας του 1 ατόμου ανά 15 τ.μ. με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση. Ο μέγιστος αριθμός παρισταμένων είναι 25 άτομα, ενώ για τους Μητροπολιτικούς Ναούς τα 50 άτομα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή στο χώρο λατρείας.
  • Πότε θα σταλεί η επόμενη σειρά SMS για τους τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και έδωσε στοιχεία σχετικά με τη διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλη τη χώρα, που αποσκοπούν στην παρακολούθηση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η λειτουργία του testing.gov.gr όπου οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο.

Μέσα σε μία εβδομάδα υποβλήθηκαν συνολικά 25.786 αιτήματα – σε μεγάλη πλειοψηφία από τις μεγάλες πόλεις και Περιφερειακές Ενότητες της χώρας – και έχουν προγραμματιστεί ήδη 13.215 ραντεβού.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι ξεκίνησαν χθες με 5.300 ελέγχους, από τους οποίους 2.336 πραγματοποιήθηκαν στους 98 στρατιωτικούς σχηματισμούς/ μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα κέντρα ελέγχου σε όλη την επικράτεια είναι 386, τα οποία περιλαμβάνουν πέρα των στρατιωτικών υγειονομικών σχηματισμών και μονάδων, σημεία εξέτασης σε Κέντρα Υγείας, καθώς και εξετάσεις από ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ. Σε ημερήσια βάση υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται καθημερινά 10.000 δωρεάν δειγματοληψίες.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς προέτρεψε τους πολίτες να συμμετέχουν στους δωρεάν αυτούς ελέγχους, καθώς, όπως είπε, «με τον τρόπο αυτό προστατεύουν και τους ίδιους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ παράλληλα συμβάλλουν ώστε η επιστημονική κοινότητα να έχει επιπλέον δεδομένα σχετικά με τη μετάδοση του ιού με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό της όποιας τυχαίας διασποράς». Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η επόμενη σειρά SMS για τους τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους που αφορά στο πρόγραμμα του τυχαίου τεστινγκ θα σταλεί το Σάββατο με ραντεβού για τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

.
.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα