Τα εμβόλια κορονοϊού δεν επηρεάζουν την περίοδο των γυναικών σύμφωνα με νέα μελέτη

16.11.2021 / 8:40
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emvolio_covid_in_2110-2048x1393

Δεν επηρεάζουν την περίοδο των γυναικών τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με μια νέα βρετανική μελέτη. Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές γυναίκες είχαν αναφέρει αλλαγές στον κύκλο της περιόδου τους μετά τον εμβολιασμό κατά της Covid19, ωστόσο η νέα έρευνα δεν βρήκε καμία συσχέτιση.

Η δρ Βικτόρια Μέιλ του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου, που έκανε τη σχετική προδημοσίευση της έρευνας στο medRxiv (δεν έχει ακόμη κάνει δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσε στοιχεία για 1.273 γυναίκες, οι οποίες κρατούσαν αναλυτικές καταγραφές για την περίοδο τους πριν και μετά το εμβόλιό τους κατά του κορονοϊού.

Όπως ανέφερε η Μέιλ, «δεν μπορέσαμε να ανιχνεύσουμε ισχυρά σήματα που να υποστηρίζουν την ιδέα ότι τα εμβόλια Covid-19 συνδέονται με αλλαγές στον χρονισμό της περιόδου των γυναικών». Δεν απέκλεισε πάντως ότι μεγαλύτερες μελέτες στο μέλλον ή σε άλλες χώρες μπορεί να βρουν κάποια τέτοια σχέση.

Επεσήμανε πάντως ότι οι περισσότερες γυναίκες που αναφέρουν κάποια τέτοια αλλαγή μετά τον εμβολιασμό τους, βλέπουν την περίοδο τους να επιστρέφει στο φυσιολογικό στον επόμενο κύκλο. Επίσης η Μέιλ ανέφερε ότι και άλλες έρευνες που έχουν γίνει, δεν βρήκαν στοιχεία ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα