Τα εγκαταλελειμμένα παιδιά κι βρέφη που βρίσκονται στο «Αγία Σοφία»

17.01.2022 / 19:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gka 7

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ένα από τα νοσοκομεία της χώρας όπου βρίσκονται «εγκαταλελειμμένα παιδιά», βρέθηκε η κάμερα της «Ελένης» και συνάντησε παιδιά και βρέφη που έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους αλλά και όσα φιλοξενούνται εκεί μετά από εισαγγελική εντολή.

Όπως εξήγησε ο διοικητής του νοσοκομείου, Εμμανουήλ Παπασάββας, αυτήν την στιγμή βρίσκονται εκεί 28 παιδιά, ωστόσο ο αριθμός αλλάζει συνέχεια

. Τα βρέφη ή παιδιά που βρίσκονται στο νοσοκομείο είναι είτε παιδιά που έχουν βρεθεί στον δρόμο μόνα τους, είτε παιδιά που ήταν παραμελημένα, είτε παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης.

Νοσηλεύτριες των παιδιών που έχουν καθημερινή επαφή με τα παιδιά, μιλούν για τις ιστορίες τους και σοκάρουν. Σε κάποιες περιπτώσεις γονείς παρατούν τα παιδιά τους, όταν μαθαίνουν ότι εκείνα είναι άρρωστα.

Συνήθως πρόκειται για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Τυχαίνει επίσης οι γονείς να είναι τοξικομανείς. Οι γυναίκες νοσηλεύτριες προσπαθούν με την αγκαλιά τους να προσφέρουν στα παιδιά ζεστασιά.

Εκείνα αισθάνονται, εκτός των άλλων, άσχημα, επειδή βλέπουν στο νοσοκομείο άλλα παιδάκια που έχουν έρθει για λόγους υγείας με τους γονείς τους. Η σύγκριση τα πονάει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα