Τα διεθνή ταξίδια το 2022 αναμένεται να ξεπεράσουν τα προπανδημικά επίπεδα

29.04.2022 / 19:43
κα 6

Tα ευρήματα μιας νέας μελέτης υποστηρίζουν ότι τα διεθνή ταξίδια οδεύουν προς πλήρη ανάκαμψη το 2022, και μάλιστα υποδηλώνουν ότι θα ξεπεράσουν τα προ-πανδημικά επίπεδα. Η διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλισης και βοήθειας International Medical Group (IMG) μόλις δημοσίευσε τα αποτελέσματα της «Έρευνας 2022 Travel Outlook Survey», στην οποία αξιολόγησε τα επερχόμενα ταξιδιωτικά σχέδια και τα συνολικά συναισθήματα των πελατών που είχαν ταξιδέψει στο παρελθόν διεθνώς.

Τα διεθνή ταξίδια το 2022 αναμένεται να ξεπεράσουν τα προπανδημικά επίπεδα

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι ένα τεράστιο 96% των συμμετεχόντων σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό το 2022, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση της τάξης του 11% σε σχέση με τα προ-πανδημικά επίπεδα για τα διεθνή ταξίδια.

«Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα ταξιδεύοντας στο εξωτερικό και είναι έτοιμοι να κάνουν τα διεθνή ταξίδια που χρειάστηκε να καθυστερήσουν τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε η Διευθύνουσα Εμπορική Διευθύντρια της IMG, Amanda Winkle, στο travelpulse.com.

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας

-Το 59% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αισθάνεται πιο άνετα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό φέτος από πέρυσι, σε σύγκριση με το 32% που εξέφρασε το ίδιο επίπεδο άνεσης για τα ταξίδια στο εξωτερικό το 2021.

-Το 71% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει διεθνώς πριν από τον Οκτώβριο του 2022, σε σύγκριση με το 49% των ερωτηθέντων του περασμένου έτους που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πριν από τον Οκτώβριο του 2021.

-Το 38% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει διεθνώς τρεις ή περισσότερες φορές πριν τελειώσει το 2022, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση 141% σε σχέση με το 2021.

Οι ταξιδιώτες επενδύουν πια στην ταξιδιωτική ασφάλιση

Αν και γενικά αισθάνονται πιο σίγουροι για το ταξίδι στο εξωτερικό φέτος, οι ταξιδιώτες είναι επίσης πιο πρόθυμοι να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις επενδύσεις του ταξιδιού τους αγοράζοντας σχέδια ταξιδιωτικής προστασίας ή/και ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση.

-Το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι πιο πιθανό να αγοράσει ένα πρόγραμμα προστασίας ταξιδιού ή/και ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων και της αβεβαιότητας που προκαλεί ο COVID-19. Εν τω μεταξύ, το 43% δήλωσε ότι είναι εξίσου πιθανό να αγοράσουν ένα ταξιδιωτικό πλάνο όπως αυτά πριν από την πανδημία.

-Οι συμπεριλήψεις κάλυψης που οι συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν επί του παρόντος τις πιο σημαντικές είναι οι παροχές ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης, τα προνόμια ακύρωσης/διακοπής ταξιδιού, καθώς και η ακύρωση/διακοπή του ταξιδιού για οποιονδήποτε λόγο.

Οι πέντε χώρες που αναδείχθηκαν στους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν, επίσης, και για τους προορισμούς που σκοπεύουν να επισκεφτούν αυτή τη χρονιά, με το Μεξικό να βρίσκεται στην κορυφή όλων. Ο Καναδάς ακολουθεί στη δεύτερη θέση και η Γαλλία στην τρίτη, ενώ η κορυφαία πεντάδα συμπληρώνεται από δύο ευρωπαϊκές χώρες, την Ιταλία και την Πορτογαλία, στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα