Τα δαχτυλίδια γάμου με τα χαραγμένα ονόματα που επέπλεαν στη Μεσόγειο

26.11.2020 / 14:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
shutterstock431651104

Ένας σάκος επέπλεε στη θάλασσα και είχε μέσα του δύο βέρες. Τις βρήκαν μέλη αποστολής να επιπλέουν στη Μεσόγειο, κοντά σε μισοβυθισμένο προσφυγικό σκάφος που στέρησε πριν από μερικές βδομάδες τη ζωή σε 5 ανθρώπους.

Όλοι πίστεψαν πως οι κάτοχοί τους είχαν πνιγεί στο νερό. Μοίρασαν ωστόσο φωτογραφίες σε μέλη μη κυβερνητικών στην Ιταλία και οι έρευνες όλων απέδωσαν καρπούς.

Κατάφεραν δηλαδή να βρουν τους ιδιοκτήτες, ένα νεαρό ζευγάρι από την Αλγερία.

Ο Ahmed και η Doudou, όπως έγραφαν οι βέρες, θα πάρουν πίσω τον σάκο με τα υπάρχοντά τους που έχασαν στο ναυάγιο.

«Όταν άρχισα να μοιράζω τις φωτογραφίες, δεν πίστεψα ποτέ πως θα έβρισκα τον άνθρωπο στον οποίο ανήκαν», δήλωσε στο BBC ο Ahmad Al Rousan των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ιταλία.

Ο Rousan είναι μέλος της αποστολής που παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν ναυαγήσει. Αυτή τη φορά ήταν ένα ναυάγιο στη Λαμπεντούζα στις 21 Οκτωβρίου που έφερε στα χέρια του το γαμήλιο εύρημα.

Το νεαρό ζευγάρι ζούσε στη Λιβύη, αναγκάστηκαν ωστόσο να φύγουν και από κει όσο οι συνθήκες γίνονταν ολοένα και πιο επικίνδυνες. Δύο μέρες ήταν στη θάλασσα, όταν το σκάφος τους ναυάγησε, παρασύροντας στον θάνατο 5 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ένα κοριτσάκι 8 μηνών.

Ψαράδες έσωσαν τον Ahmed και την Doudou και τους πήγαν σε κέντρο υποδοχής της Σικελίας. Εκεί είδαν τελικά τις φωτογραφίες που τράβηξε η μη κυβερνητική Open Arms Italy και αναγνώρισαν τις βέρες τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα