Παρασκευή, 15.01.2021, 2:09 πμ

Τα αποξηραμένα ή τα φρέσκα φρούτα είναι πιο θρεπτικά;

13.01.2021 / 17:29
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
apoksiramena-575x382

Τα αποξηραμένα φρούτα έχουν μπει για τα καλά στη διατροφή μας, καθώς θεωρούνται μια υγιεινή επιλογή.

Οπότε πολλές φορές ακόμη και σε περιόδους δίαιτας τα καταναλώνουμε είτε σκέτα, ως σνακ είτε με γιαούρτι, είτε με γάλα ή όπως αλλιώς μπορεί να αρέσει στον καθένα. Ωστόσο, είναι το ίδιο θρεπτικά με τα φρέσκα;

Τα αποξηραμένα φρούτα δεν είναι λιγότερο ωφέλιμα για την υγεία μας από τα φρέσκα φρούτα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Ειδικότερα, Αμερικανοί επιστήμονες συμπέραναν πως οι άνθρωποι που έτρωγαν αποξηραμένα φρούτα ήταν γενικά πιο υγιείς από εκείνους που δεν έτρωγαν. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Academy of Nutrition and Dietetics».

Η έρευνα
Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 25.590 συμμετέχοντες στην Εθνική Έρευνα Υγείας και Διατροφής. Η μελέτη διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2007 έως και 2016.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες παρείχαν πληροφορίες για όλα τα τρόφιμα που κατανάλωναν κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένων των αποξηραμένων φρούτων.
Συμπεράσματα
Μετά από ανάλυση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που καταναλώνουν αποξηραμένα φρούτα είχαν καλύτερη υγεία σε σχέση με τους υπόλοιπους, ειδικά όσον αφορά τον δείκτη μάζας σώματος, την περιφέρεια της μέσης και τη συστολική αρτηριακή πίεση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν αποξηραμένα φρούτα κατανάλωναν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, κάλιο και πολυακόρεστα λίπη.

Τέλος, από την έρευνα επισημαίνεται, όμως πως όσοι καταναλώνουν αποξηραμένα φρούτα καταναλώνουν και περισσότερες θερμίδες, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για την υπερβολική κατανάλωση αποξηραμένων φρούτων, ειδικά εκείνων που περιέχουν ζάχαρη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ