Τα αιτήματα και τα “θέλω” του ΠΓΝ Πατρών που τέθηκαν στον υπουργό

30.09.2023 / 12:56
ka 115

Για τα αιτήματα που τέθηκαν στον Υπουργό Υγείας μίλησαν στην «Γ» ο ∆ιοικητής του Νοσοκομείου ∆ημήτριος Μπάκος και ο ∆ιευθυντής της Παθολογικής Καθηγητής Μάρκος Μαραγκός.

Κοινός τόπος των κ. Μπάκου και Μαραγκού ήταν ότι ο Υπουργός «αφουγκράστηκε» με προσοχή αρχικά την ενημέρωση και όλες τις τοποθετήσεις επί παντός θέματος και εξειδικευμένα επί προβλημάτων και αιτημάτων.

 Ο υπουργός είχε μια εκτεταμένη, συζήτηση με τους διευθυντές του συνόλου των κλινικών –πανεπιστημιακών και ΕΣΥ- καταγράφοντας όλα τα αιτήματα.

«Έγινε πλήρης ενημέρωση της κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Προσωπικά αναφέρθηκα στην ανάγκη υποδομών για τον εκσυγχρονισμό που αναλογεί στο προφίλ ενός μεγάλου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με εξαιρετικό επιστημονικό εκτόπισμα που εξυπηρετεί ένα τεράστιο όγκο ασθενών όλης της Περιφέρειας.

Βεβαίως αναφέρθηκα και στην αναγκαιότητα στελέχωσης ανθρώπινου δυναμικού ώστε να καλυφθούν οι εξαιρετικά διευρυμένες ανάγκες του» δήλωσε ο κ. Μπάκος.

Ως κύριο ζητούμενο ο ∆ιευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Καθηγητής Μαραγκός δήλωσε στην «Γ» πως υπογράμμισε στον Υπουργό Υγείας ως άμεση αναγκαιότητα, την στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων.

Ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Καθηγητής Ι. Μαρούλης από την πλευρά του τόνισε, ότι ζήτησε από τον υπουργό, «όταν λειτουργήσουν τα 4-5 Νοσοκομεία Αναφοράς Κέντρου Αίματος το ΠΓΝΠ να είναι ένα από αυτά».

Γνώμη

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα