Τ.Ε. Αχαΐας/ΚΚΕ: «Ας σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα για το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα»

12.07.2022 / 13:39
ag. andrea

H T.E Αχαϊας του ΚΚΕ αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στο Γ.Ν.Π Άγιος Ανδρέας επισημαίνει:
«Η άθλια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία». Οι ελλείψεις προσωπικού, η υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, σε συνδυασμό με την συνεχή του υποβάθμιση, οι γιατροί που «μπαλώνουν τρύπες» με μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία και η έξαρση του κορονοϊού έχουν διαμορφώσει για ακόμη μια φορά επικίνδυνες συνθήκες για ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.


Τα κόμματα των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που κυβέρνησαν, έχουν διαχρονικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία. Βαρύνονται γιατί ο ένας έκοβε άλλος έραβε και όλοι μαζί περνούσαν αποφάσεις κατά της υγείας του Πατραϊκού λαού αλλά και των συνθηκών εργασίας του ιατρικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού που καταβάλλει τιτάνια μάχη για να ανταποκριθεί.


Είναι οι ίδιοι που έκλεισαν το Θώρακος και το 409, που οδηγούν σε κλείσιμο το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Είναι οι ίδιοι που μεθόδευσαν χρόνια τώρα τη διάλυση τους, που πετσόκοψαν τους κρατικούς προϋπολογισμούς, ενισχύοντας παράλληλα τους επιχειρηματίες της υγείας και δεν πήραν μέτρα για την ουσιαστική προστασία της υγείας του λαού.


Ας μην πέφτουν τώρα από τα σύννεφα που έφτασε η κατάσταση ως εδώ…


Ας σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα λοιπόν και ας πάρουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή και κανονική λειτουργία του Νοσοκομείου που το έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής μας.
Εδώ και τώρα η κυβέρνηση, το κράτος και όλοι οι αρμόδιοι να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου.


Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις σε προσωπικό που ξεπερνάνε τις 350, αντίστοιχα τις πάνω από 60 κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού.


Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να λυθεί το θέμα με τις κτηριακές υποδομές για να να μπορούν να αναπτυχθούν και οι 475 κλίνες που υπάρχει η δυνατότητα, ενώ σήμερα είναι ανοιχτές μόνο οι 225.


Να πληρωθούν όλες οι χρωστούμενες υπερωρίες χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλοι οι γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα