Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης Βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Καθηγητή κ. Κώστα Μάρκου προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα «Αντιφατικές αποφάσεις αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολών οδήγησης»

05.03.2021 / 15:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
konstantinos-markoy-syriza-13-11-19

Επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών συζήτησε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου, σήμερα Παρασκευή 5/3/2021,

αναφορικά με τον τρόπο λειτουργείας των σχολών οδηγών

  Στη χώρα μας το 70 % περίπου των σχολών οδήγησης, δηλαδή 1.750 σχολές είναι σε πλήρη αναστολή από τις αρχές Νοεμβρίου 2020. Τούτο σημαίνει ότι οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται στην απόλυτη απόγνωση δεδομένου ότι τα μέτρα στήριξης για τους ιδιοκτήτες σχολών οδηγών κυμαίνονται από ανύπαρκτα έως ανεπαρκή. Ταυτόχρονα, ένα ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 25 % - 30 %, δηλαδή περίπου 750 σχολές, υπολειτουργούν.

  Ο κ. Μάρκου, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για επίδειξη αδιαφορίας που αγγίζει τα όρια της αναλγησίας, αφού, εκτός από την απουσία οικονομικής στήριξης με τη μορφή θετικής παροχής, το Υπουργείο δεν φρόντισε ούτε επέδειξε κάποια πρόνοια για να ληφθούν άλλα μέτρα ανακούφισης των ιδιοκτητών σχολών οδήγησης, όπως για παράδειγμα την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για όσο διάστημα τα επιχειρησιακά τους οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα.

 Ο Βουλευτής κ. Μάρκου τόνισε επίσης ότι η απόφαση του Υπουργείου να επιτρέψει τη διεξαγωγή μαθημάτων και εξετάσεων για τα λεωφορεία και τα φορτηγά και να απαγορεύσει την ίδια δραστηριότητα για τα επιβατικά αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες αποτελεί μνημείο προχειρότητας και παραλογισμού, δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα.

 Ο κ. Κεφαλογιάννης ισχυρίστηκε ότι η ευθύνη βαρύνει αφενός μεν όσους ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εμπλουτίσουν τον στόλο τους με φορτηγά και λεωφορεία, αφετέρου δε τους λοιμοξιωλόγους οι οποίοι δήθεν εισηγήθηκαν τα παράλογα αυτά μέτρα.

Η αποδοχή του δε προς το τέλος της δευτερολογίας του ότι όταν υποχωρήσει το πανδημικό κύμα θα εισηγηθεί την άμεση επανέναρξη των εργασιών των σχολών οδήγησης, αποτελεί μια ελάχιστη -έστω και έμμεση- αναγνώριση ότι πολλά από τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν ληφθεί οδηγούν πολλές μικρομεσαίες επαγγελματικές τάξεις, μεταξύ αυτών και τις σχολές οδήγησης, στην καταστροφή και τον αφανισμό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα