Συζητείται όλο και πιο έντονα η 4ήμερη εργασία – Τι ειπωθηκε στο Νταβός

27.05.2022 / 10:28
e8b0955e-f575-46e0-8b82-e7571de1fa6d

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η ελαστικότητα στην εργασία βελτιώνει την αποδοτικότητα και την αφοσίωση των εργαζομένων – Το επιτυχημένο παράδειγμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Ακόμα και οι μεγαλύτεροι εργασιομανείς του κόσμου φαίνεται πως έχουν αρχίσει να μελετούν σοβαρά την πρόταση του 4ήμερου εργασίας.

Πάνελ ειδικών στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) παρουσίασε τα πλεονεκτήματα του είδους εργασίας αυτού, υπογραμμίζοντας πως η ελαστικότητα στην εργασία μπορεί να βελτιώσει την αποδοτικότητα και να αυξήσει την αφοσίωση των εργαζομένων στην εταιρεία.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν αποτελέσει μία σημαντική πηγή δεδομένων που υποστηρίζει το αφήγημα αυτό. Η κυβέρνηση της χώρας πρόσφατα αποφάσισε να μειώσει την εργασία σε 4ήμερη. Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα του Υπουργείου Ανάπτυξης της χώρας, περίπου το 70% των εργαζομένων ανέφεραν πως εργάζονται πολύ πιο αποδοτικά, ενώ υπήρξε μείωση της τάξης του 55% στο ποσοστό των απόντων.

«Η ελαστικότητα που αναζητούν οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν αφορά μόνο την επιλογή για το που εργάζονται αλλά και για το πόσο και πότε», ανέφερε ο Adam Grant του Wharton School στο University of Pennsylvania.

Τα ΗΑΕ εφάρμοσαν τους νέους κανόνες για πολλαπλούς λόγους. Σύμφωνα με τον Υπουργό Ohood Bint Khalfan Al Roumi, μεταξύ αυτών ήταν η βελτίωση των κοινωνικών και οικογενειακών δεσμών, αλλά η βελτίωση της αποδοτικότητας και της εργασιακής ευτυχίας αποτέλεσε μία «θετική παρενέργεια». Ο Υπουργός τόνισε, επίσης, πως «όταν οι καταναλωτές έχουν τριήμερο χωρίς δουλειά, ξοδεύουν περισσότερο στην αγορά».

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα