Συροκώστα: Μέχρι τα μέσα Μαρτίου το pick του ιικού φορτίο στην Αχαΐα

05.03.2021 / 20:47
Greece enters a second lockdown due to the rising numbers of infected and diseased by the COVID-19 Novel Coronavirus infection, Patras, on Nov. 12, 2020 / Δεύτερη φάση καθολικού lockdown στην χώρα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της COVID-19, Πάτρα, 12 Νοεμβρίου 2020.

Γα την μεγάλη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Πάτρας λόγω κορωνοϊού, το πότε θα αρχίσει να υπάρχει κάμψη των κρουσμάτων, αλλά και στα λάθη που έγιναν στις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τον προγραμματισμό των εμβολιασμών, μίλησε  η λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Ιουλία Συροκώστα.

«Αυτή την στιγμή είναι μεγάλη η πίεση στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας και ιδιαίτερα στο Πανεπιστημιακό που εφημέρευε χθες. Εδώ και περίπου δέκα μέρες που έχει ανοίξει μια καινούργια κλινική κορωνοϊού, είναι σχεδόν γεμάτη. Μπορεί να χρειαστεί μέσα στην εβδομάδα να ανοίξει και μια καινούργια πτέρυγα. Επίσης είναι οριακά τα κρεβάτια στις ΜΕΘ. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαμε τόσα άτομα στις Εντατικές», είπε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7»  δίνοντας την εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία.

«Επιδημιολογικά θεωρούσαμε ότι το ιικό φορτίο θα είναι στο pick (κορύφωση) στα μέσα Μαρτίου. Εάν λοιπόν ακόμα δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, γιατί πρώτα πρέπει να φτάσουμε στο μέγιστο και μετά, σιγά-σιγά να πέφτουν. Άρα εάν δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο μέγιστο είναι δύσκολα τα πράγματα και μάλιστα είναι πολύ σημαντικό το πώς θα κινηθούν οι δείκτες τις επόμενες 10 ημέρες… νομίζω για ακόμα μια εβδομάδα θα είναι ψηλά τα νούμερα, ίσως και επιθετικά για να αρχίσουν μετά, σιγά-σιγά, να πέφτουν.

Αν κολλήσει κανείς σήμερα, μέχρι και μετά από 15 μέρες μπορεί να εκδηλώσει συμπτώματα, μετά είναι άλλες 15 μέρες για αυτούς που κόλλησαν από τους προηγούμενους κτλ. Χρειάζεται περίπου 5 εβδομάδες ένα σκληρό lockdown για να δεις να αποδίδει. Άρα για 1-2 εβδομάδες ακόμα θα έχουμε θέματα», ανέφερε η κυρία Συροκώστα ως προς την αναμενόμενη εξέλιξη των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα