Συροκώστα για συγκεντρώσεις – “Οι πορείες δεν έχουν φέρει αύξηση των κρουσμάτων”

16.04.2021 / 20:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα

 Για  το κατά πόσο επηρεάζουν την μετάδοση του κορωνοϊού οι συγκεντρώσεις- πορείες μίλησε η λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, Ιουλία Συροκώστα, στο « Κόκκινο Πάτρας»

Η Ιουλία Συροκώστα, η οποία συνέκρινε τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, διαπίστωσε ότι «ποτέ μετά από κάποια πορεία, ούτε στις 7 ούτε στις 14 ημέρες, που είναι ο χρόνος, που επωάζει ο ιός και θα φαινόντουσαν τα κρούσματα ότι υπήρχε αύξηση, μετά από αυτές τις πορείες, που είχαν γίνει στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, δεν αυξήθηκαν τα κρούσματα» και πρόσθεσε ότι για τις συγκεντρώσεις της νεολαίας στις σκάλες της Αγ. Νικολάου στην Πάτρα δεν ισχύει αυτό.

«Λέει η κ. Παγώνη ότι μπορούμε να κάνουμε βόλτες στην θάλασσα, αλλά όχι στα στενά δρομάκια στα νησιά, δηλαδή εκεί θα υπάρχει ο ιός; Αν τον άλλον δεν τον πείσεις, ειδικά τη νεολαία, μετά έχει ακραίες συμπεριφορές» και για αυτό τον λόγο η κ. Συροκώστα θεωρεί ότι θα έπρεπε να ανοίξει η εστίαση, διότι θα ήταν πιο οργανωμένα, «γιατί ο καταστηματάρχης, που ξέρει ότι θα πληρώσει πρόστιμο ή ότι μπορεί να τον ελέγξεις, θα πρόσεχε» και επισημαίνει ότι οι κλειστοί χώροι είναι πιο επικίνδυνοι, όπως πχ τα σουπερ μάρκετ, το αεροπλάνο.

Σε ότι αφορά τις νοσηλείες και την πορεία του ιού είπε: «Φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί μέχρι ώρας η κατάσταση στο ΠΓΝΠ» και ελπίζουν να μειωθούν οι νοσηλείες, αν και η πίεση αυτή την στιγμή εστιάζεται στις ΜΕΘ Covid-19, «τώρα βέβαια θα δούμε πως θα εξελιχθεί με το άνοιγμα των σχολείων και πως μπορεί να επηρεάσει» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Συροκώστα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα